| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 03, 2008 22:19 Заглавие: Акъл за добавка към централно. |
|
|
Старото добро централно на колата ,се прецака, и понеже не ми се иска да слагам аларма,съм хвърлил око на едни централни със дистанционно,но пък нямат имобилайзер ,и по тоя повод се замислих,дали няма начин да си направя някаква добавка със реленце,която да свържа към централното,която да прекъсва или веригата към помпата,или веригата към бобината,ама не се сещам точно как да стане.Въртят ми се в главата разни тригерчета,които да отварят контактите на релето ,за да прекъсва веригата,свързани към захранването на моторчетата т.е като се изпрати импулс към тях за отваряне/затваряне ,да се отварят/затварят контактите на релето. Т.е проблема ми е как да задържа релето с отворени контакти и след като импулса свърши.Идейки? _________________ Може и да бъркам..... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 04, 2008 13:49 Заглавие: |
|
|
| Като заключиш и отключиш колата искаш да вземеш импулс от машинките на централното ли?Ако така го направиш малко се губи смисъла от блокировката.Ако ти крадат колата крадеца трябва да влезе през прозореца за да върши работа релето(да не се отварят вратите).Като ти разбият ключалката вратите ще ти се отворят и от там се губи защитата. |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 04, 2008 16:46 Заглавие: |
|
|
Каква ти е колата ,ако е някаква моноинжекция поне може да прекъсваш нещо жизнено важно примерно датчик на коляновия вал или нещо такова ама тва с бензиновата помпа е мега изтъркано  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Окт 05, 2008 9:07 Заглавие: |
|
|
mitaka_1,нещо не ти схванах мисълта...дори и да разбие патрона,на централното не е подаден сигнал от дистанционното за отключване => и на джаджата няма да се подаде сигнал за да затвори релето и да се затвори веригата.Ако се сещаш как да стане това със зимането на импулс сподели,пък аз ще си бия главата натам т.е как да седи релето с постоянно отворени контакти след като е свършил импулса,до получаването на следващ?
kd 503-да с моноспринцовка съм,джиткам едно Клио,а това за помпата го дадох само като пример.Всмисъл разбера ли как да стане врътката с релето натам мога да си прекъсна каквото поискам .Проблема в случая ми е релето т.е задържането му в изключено положение след края на импулса  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 05, 2008 9:27 Заглавие: |
|
|
| Най-простото което се сещам - самозадържащи контакти на реленцето. |
|
|
 |
vetre Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 05, 2008 9:56 Заглавие: |
|
|
| бе кой ти краде стари коли,що си усложняваш живота |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Окт 05, 2008 10:22 Заглавие: |
|
|
Щот ми е кеф да речем.Доволен?.КАто не помагаш поне не ми спами темата
Пампоров,я дай малко разяснения ,че май за пръв път чувам за такива релета (или поне в момента не мога да вдена за какво иде реч)  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 05, 2008 11:24 Заглавие: |
|
|
| Едни от нормално отворените контакти на управляваното реле се свързват в паралел на управляващия контакт на предното реле (или паралелно на Е-К ако е транзистор). |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 05, 2008 11:28 Заглавие: |
|
|
Aз като си мисля най-добре да си вземеш една аларма.Тя си има всичко,което искаш + още неща.Защото дистанционния блок е малко по-евтин от цялата система,а ще си спестиш другите главоболия.Там всичко ти е готово-и централното,и имобилайзера.Така смятам. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 05, 2008 14:52 Заглавие: |
|
|
showMANiak, както каза по-горе mitaka_1, ако ползваш изходите за машинките на централното няма да стане работата, защото машинките за предните врати ги правят с превключватели спрямо положението на ключалката - за да може като си отключиш вратата с ключ да сработи централното и да отключи всички и същевременно да няма механично напрежение в/у редуктора на машинката. Заради това няма да се получи това което искаш. Вариант е ако успееш да вземеш сигнал м/у радиомодула и тригерите за отключване някъде по платката.
Ditronix е прав, че готова аларма ще ти излезе по-евтино и по-бързо, ама май на всички ни е ясно че го правиш за спорта
Доколкото разбрах pamporov има предвид допълнителен контакт на релето, който да дублира включването - както се прави на контакторите - с двата бутона - нормално отворен и нормално затворен и един нормално отворен контакт на релето. - хмм той го бил написал вече... _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
|