|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Окт 05, 2008 17:46 Заглавие: |
|
|
Не е нормално и може да е от лошо подмафнитване при запис,лоша лента,износена глава.Или ако не е това може да си поиграеш с тримерите за настройка..Но при запис винаги настройвам на малко над 0dB максимум до +2! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 06, 2008 13:07 Заглавие: |
|
|
Все още имам такъв работещ магнитофон,въпреки че не съм го включвал отдавна.
Спомените ми от времето,когато го слушах постоянно са,че наистина корекциите му са много дълбоки.Даже са попрекалили,и звука му не е много естествен.
Така че най-вероятно не е дефект това,което описваш. _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
NikolaiBG Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 06, 2008 16:43 Заглавие: |
|
|
Еми да, и аз така си помислих че е фабрично така. Все пак премахването на кондензаторите които споменах по-горе почти напълно оправят нещата. Благодая на всички отзовали се в темата и специално на DJ69VN за отделеното внимание! И сега последно, някой дали знае къде могат да ми запишат или продадат лента със стандартни нива на няколко честоти? Не че ми е много важно, но все пак да мога прецизно да си настроя индикаторите.  |
|
|
 |
desta serviz Опитен потребител

Регистриран на: 12 Юли 2006 Мнения: 127 Местожителство: гр.Силистра
|
Пуснато на: Вто Окт 07, 2008 14:12 Заглавие: |
|
|
Тази тема ми е позната и не устоях да не се включа.Относно дълбочината на корекциите,наистина е така-прекомерни са.Що се отнася до настройката на индикаторите-Не ги пипайте! Както споменаха по-горе колегите разликата произлиза от износване на главата,изсъхнали електролитни конд. и най-вече от лентата,която използвате. Знаете,че за всеки магнетофон се препоръчва съответен тип лента в зависимост от подмагнитването.Руските магнетофони работеха добре с лента ORVO на бившата ГДР.Просто си намерете съответния тип лента.Знам,че не е лесна работа,но ви пожелавам успех. _________________ Skype: desta-ss,нов e mail: [email protected] |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|