Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Магнетофон Кащан (Юпитер 203С) проблем с тонкорекцията.
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Нед Окт 05, 2008 17:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е нормално и може да е от лошо подмафнитване при запис,лоша лента,износена глава.Или ако не е това може да си поиграеш с тримерите за настройка..Но при запис винаги настройвам на малко над 0dB максимум до +2!
Ангел
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пон Окт 06, 2008 13:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Все още имам такъв работещ магнитофон,въпреки че не съм го включвал отдавна. Wink
Спомените ми от времето,когато го слушах постоянно са,че наистина корекциите му са много дълбоки.Даже са попрекалили,и звука му не е много естествен.
Така че най-вероятно не е дефект това,което описваш.
NikolaiBG
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Окт 06, 2008 16:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Еми да, и аз така си помислих че е фабрично така. Все пак премахването на кондензаторите които споменах по-горе почти напълно оправят нещата. Благодая на всички отзовали се в темата и специално на DJ69VN за отделеното внимание! И сега последно, някой дали знае къде могат да ми запишат или продадат лента със стандартни нива на няколко честоти? Не че ми е много важно, но все пак да мога прецизно да си настроя индикаторите. Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
desta serviz
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Силистра

МнениеПуснато на: Вто Окт 07, 2008 14:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Тази тема ми е позната и не устоях да не се включа.Относно дълбочината на корекциите,наистина е така-прекомерни са.Що се отнася до настройката на индикаторите-Не ги пипайте! Както споменаха по-горе колегите разликата произлиза от износване на главата,изсъхнали електролитни конд. и най-вече от лентата,която използвате. Знаете,че за всеки магнетофон се препоръчва съответен тип лента в зависимост от подмагнитването.Руските магнетофони работеха добре с лента ORVO на бившата ГДР.Просто си намерете съответния тип лента.Знам,че не е лесна работа,но ви пожелавам успех.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети