Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Акъл за добавка към централно.
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Окт 05, 2008 21:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Важна подробност-жиците към ключалката са ампутирани,тъй като някой я е чопкал и сега не може да се отключи от нея посмъртно
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Пон Окт 06, 2008 16:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами те не ти трябват.Ти трябва да се вържеш към оригиналният блок за ЦЗ.Ако той е прецакан,ще трябва да работиш по схемата за директно управление на машинките.Каква е колата?

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 06, 2008 20:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Оригиналния блок на централното отдавна е махнат.Сега на негово място е сложено настоящото централно,което има и имобилайзер вграден в него т.е оригиналния имобилайзер и централно са премахнати и на тяхно място е сложено сегашното централно+имо.Така взех колата и така си я карах и бях доволен до скоро,докато не почна да прави тия магарии в студа.Сега ми се иска просто да сменя сегашното централно+имо със подобно и да продължавам да си карам,но проблема е ,че централните със дистанционни които продават,нямат имобилайзер (явно мойто е много дърто и за това са имо+централно в едно) и за това ми се иска просто да взема едно такова и по някакъв начин да му добавя опция да прекъсва веригата на помпата или датчика или там каквото и да било.
Не съм фен на алармите,няма да обяснявам защо но просто не съм и за това ми се иска да си запазя точно тези функци без излишни пищялки,електрошокови дръжки,пищящи сирени и т.н
Става дума за Рено Клио 92 набор.
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 07, 2008 9:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Обикновено тия машинки са с две релета, така че да подава +12 и 0 за едната посока на моторчето и 0 и +12 за другата. За да не работят машинките, и двата изхода се паркират на 0. Idea Може да реализираш някаква схема на RS тригер ползвайки двата сигнала - варианти с ИС (CD4013), транзисторни схеми, релейна логика също може да се измисли... В атачмент слагам нещо, което мисля че ще работи, резистора трябва да е поне 6-7 пъти по-малка стойност от намотката на релето за да затваря то стабилно... Със сигурност има и по-интелигентна схема, ама нямам време за повече Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
rumnik
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Силистра

МнениеПуснато на: Вто Окт 07, 2008 20:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля че това ще ти свърши работа.Поставяш си центалното и вземаш сигнал от една машинка,левите изводи ги връзваш за нея,а нормално затворения контакт на релето към веригата,която искаш да прекъснеш против запалването
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1308/753888174.JPG
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 07, 2008 21:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Ха! Ей това на rumnik е доста по-добро Idea
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети