|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
valham Нов потребител

Регистриран на: 02 Фев 2006 Мнения: 46 Местожителство: Гр. Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Окт 07, 2008 14:31 Заглавие: Търся схема за климатик Dinamik 18 |
|
|
Колеги ако някой разполага с такава схема, ще бъда благодарен да я сподели с мен - предварително благодаря - може и подобна, макар и да не е за 18-ка.
Климатика не е инвертор.
Целта ми е да подобря системата за саморазмразяване на този модел, защото сега е направена по време, а това не е достатъчно и често пъти като е влажно времето - външното тяло замръзва.
Идеята ми е да направя допълнително един термометър с датчик, който да следи температурата на питата на външното тяло и като тръгне да се обледенява -да вкл. компресора, да изключва вентилатора вътре и да обърне вентила. Ако някой се е занимавал по подобен въпрос, нека сподели! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
SlowDead Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 07, 2008 18:28 Заглавие: |
|
|
Еми можеш да направиш отделна схема само за външното тяло .. с един датчик за температура .. примерно монтираш го някъде в подножието на питата.. там където замръзва най-бързо .. идея е да използваш някои дефрос датчик от друг климатик..
когато примерно температурата е -5 градуса електрониката да е вързана към релета .. едното от което да е на 4-пътния винтил и да го изключва а другото на вентилатора.. също да го изключва.. минус е само това че пурата на вътрешното тяло ще върти, но не мисля че ще е проблем за размразяването на климатика.. просто за момент ще духа студено вътрешното тяло ... но ако се позадълбаеш можеш и на нея да и закачиш едно реленце.. и тя да изключва успех |
|
|
 |
valham Нов потребител

Регистриран на: 02 Фев 2006 Мнения: 46 Местожителство: Гр. Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Окт 08, 2008 15:36 Заглавие: |
|
|
| Благодаря и аз си мислех нещо подобно, но мислех да сложа датчика на готов термометър на вътрешната пита - само дето не знам колко градуса се изстудява тя когато климатика включи в реж. Defrose. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|