Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся схема за климатик Dinamik 18

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
valham
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Гр. Стара Загора

МнениеПуснато на: Вто Окт 07, 2008 14:31    Заглавие: Търся схема за климатик Dinamik 18 Отговорете с цитат

Колеги ако някой разполага с такава схема, ще бъда благодарен да я сподели с мен - предварително благодаря - може и подобна, макар и да не е за 18-ка.
Климатика не е инвертор.
Целта ми е да подобря системата за саморазмразяване на този модел, защото сега е направена по време, а това не е достатъчно и често пъти като е влажно времето - външното тяло замръзва.
Идеята ми е да направя допълнително един термометър с датчик, който да следи температурата на питата на външното тяло и като тръгне да се обледенява -да вкл. компресора, да изключва вентилатора вътре и да обърне вентила. Ако някой се е занимавал по подобен въпрос, нека сподели!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
SlowDead
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Окт 07, 2008 18:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Еми можеш да направиш отделна схема само за външното тяло .. с един датчик за температура .. примерно монтираш го някъде в подножието на питата.. там където замръзва най-бързо .. идея е да използваш някои дефрос датчик от друг климатик..
когато примерно температурата е -5 градуса електрониката да е вързана към релета .. едното от което да е на 4-пътния винтил и да го изключва а другото на вентилатора.. също да го изключва.. минус е само това че пурата на вътрешното тяло ще върти, но не мисля че ще е проблем за размразяването на климатика.. просто за момент ще духа студено вътрешното тяло ... но ако се позадълбаеш можеш и на нея да и закачиш едно реленце.. и тя да изключва Smile успех
Върнете се в началото
valham
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Гр. Стара Загора

МнениеПуснато на: Сря Окт 08, 2008 15:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря и аз си мислех нещо подобно, но мислех да сложа датчика на готов термометър на вътрешната пита - само дето не знам колко градуса се изстудява тя когато климатика включи в реж. Defrose.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети