Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Схема за дискотечен светлинен ефект

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
niky_ecc
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Свиленград

МнениеПуснато на: Нед Ное 02, 2008 19:41    Заглавие: Схема за дискотечен светлинен ефект Отговорете с цитат

Здравейте!Попадна ми за ремонт светлинен ефект но ме затрудни блока му за управление.Беше със изгорял трансформатор \вероятно от димните ефекти няколко намотки бяхо окъсили\-пренавих го и заработи.Лампата светна но не се управлява огледалото за ефектите.Блока е със три интегрални схеми LM224, 155АГ3, PAL16L8A-2CN-по реда на преминаване на сигнала.Принципа на действие :микрофон приема пикове от музиката и благодарение на тях електрониката реверсира захранването на електромотор който завърта огледало.Подавам захранване свирвам на микрофона но от двигателя никаква реакция -ни напред ни назад.След LM224 има сигнал и до там.Не ми е ясна и тази PAL16L8A-2CN.Някой който е по навътре с тези ефекти да помага.Мога да пратя снимки на ефекта и блокчето.
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Ное 02, 2008 19:48    Заглавие: Отговорете с цитат

PAL16L8A е програмируема логическа матрица ,ако е изгоряла няма оправяне ,освен с нова от фирмата производител . LM предполагам 324 ,че 224 нещо не ми говори ,намира се навсякъде ,може и замяна с LM2904 .Руската е моновибратор ,май че беше аналог на 74123 ,може да се замени лесно. Няма ли нещо по мощно да движи мотора -транзистори ,буфери нещо такова ,не вярвам PAL-а да го върти ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
niky_ecc
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Свиленград

МнениеПуснато на: Нед Ное 02, 2008 20:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Мостовата схема за реверсиране си я има просто не я споменах. В първия момент и аз помислих че е 324 но като се вгледах няма лъжа 224 си е а АГ -то си е74123. Лошото е че платката си е фабрична двустранно фолирана и трудно се свалят схемите.Явно ще се прави ново управление макар и елементарно доколкото може.Идва нова година все пак пък и собственика ми е приятел! Smile
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети