|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
niky_ecc Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 02, 2008 19:41 Заглавие: Схема за дискотечен светлинен ефект |
|
|
Здравейте!Попадна ми за ремонт светлинен ефект но ме затрудни блока му за управление.Беше със изгорял трансформатор \вероятно от димните ефекти няколко намотки бяхо окъсили\-пренавих го и заработи.Лампата светна но не се управлява огледалото за ефектите.Блока е със три интегрални схеми LM224, 155АГ3, PAL16L8A-2CN-по реда на преминаване на сигнала.Принципа на действие :микрофон приема пикове от музиката и благодарение на тях електрониката реверсира захранването на електромотор който завърта огледало.Подавам захранване свирвам на микрофона но от двигателя никаква реакция -ни напред ни назад.След LM224 има сигнал и до там.Не ми е ясна и тази PAL16L8A-2CN.Някой който е по навътре с тези ефекти да помага.Мога да пратя снимки на ефекта и блокчето. _________________ Това информацията е голяма работа! УБЕДЕН СЪМ!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 02, 2008 19:48 Заглавие: |
|
|
| PAL16L8A е програмируема логическа матрица ,ако е изгоряла няма оправяне ,освен с нова от фирмата производител . LM предполагам 324 ,че 224 нещо не ми говори ,намира се навсякъде ,може и замяна с LM2904 .Руската е моновибратор ,май че беше аналог на 74123 ,може да се замени лесно. Няма ли нещо по мощно да движи мотора -транзистори ,буфери нещо такова ,не вярвам PAL-а да го върти ? |
|
|
 |
niky_ecc Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 02, 2008 20:07 Заглавие: |
|
|
Мостовата схема за реверсиране си я има просто не я споменах. В първия момент и аз помислих че е 324 но като се вгледах няма лъжа 224 си е а АГ -то си е74123. Лошото е че платката си е фабрична двустранно фолирана и трудно се свалят схемите.Явно ще се прави ново управление макар и елементарно доколкото може.Идва нова година все пак пък и собственика ми е приятел!  _________________ Това информацията е голяма работа! УБЕДЕН СЪМ!!! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|