Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

UPS като inverter за 220v за автомобил
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Пон Ное 10, 2008 18:31    Заглавие: UPS като inverter за 220v за автомобил Отговорете с цитат

Имам един стар UPS Mustek 600VA на който му е свършила батерията.Не ми трябва като UPS и реших да го направя като инвертор за автомобил, но в UPS има един 8 битов контролер, който ми създава проблем. Когато го включа към запалката на колата работи 5мин. и се самоизключва(няма значение дали има или няма товар). Контролера е µPD7879104A SMD
http://www.icwic.cn/icwic/data/pdf/cd/cd007/562911.pdf
Като го изключа и включа пак работи 5мин. Идеята ми е има ли някакъв да прескоча таймера, който се намира в този контролер.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
grizzly
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Ное 11, 2008 3:31    Заглавие: Отговорете с цитат

През запалката загубите са толкова големи че не знам как работи. Най-вероятно ти изключва защото отчита празен акумулатор.
Вържи го с дебели жици за акумулатора и пробвай така.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 11, 2008 8:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Преди да го монтирам в автомобила съм го пробвал на лабораторен токоизправител пак е същото.Аз знам,че през запалката не е добър вариант но UPS реално няма да се товари повече от 50W. Ако успея да го излъжа по някакъв начин да работи после ще му мисля къде да го свързвам. Ако му сложа един таймер LM555 и с него да симулирам включване и изключване може и да стане нещо.
Върнете се в началото
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Вто Ное 11, 2008 11:57    Заглавие: Отговорете с цитат

А дали няма защита, която го изключва, когато няма товар и това да е проблема при тебе? Сложи му една крушка за товар и виж как ще се държи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 11, 2008 12:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Митак , свалял ли си му драйвери на тоз UPS ? Да не е настроен да изключва след време. Забелязал ли си , еднакво ли е времето на изключване всеки път. Иначе с този контролер може да се направи всико UPS, терморегулатор, часовник .......
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 11, 2008 13:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
(няма значение дали има или няма товар)

С крушка не става направо се включва защита (60W), а с два включени поялника по 30W работи. Времето е точно 5мин. за всяко изключване.Диода,който е на панела от начало свети постоянно после започва да мига и последната една минута мига много бързо и изключва.Явно идеята на този таймер е да не разреди напълно акумулатора като спре тока. Не ми се вярва да има слагани драйвери тъй като никога не е включван с RS232.
Върнете се в началото
stefp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Ное 11, 2008 14:11    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=135610
Разгледай тук ,вероятно му е зададено след 5 мин. да изключва.
Върнете се в началото
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 20, 2008 18:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Днес се сдобих с оригиналния диск на UPS. Като го инсталирах всичко си му е, както трябва. Нагласям го да изключи след 2 мин. и той си изключва, като ми отчита секундите на екрана последната минута преди да изключи диода започва да мига по същия начин(по бързо).После го нагласих на 10 мин. и започна отброяването като минаха 5 мин. UPS пак изключи и таймера остана в това положение, което е спрял UPS. Явно му е зададено заводско повече от 5мин. да не работи.
Върнете се в началото
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Пон Ное 24, 2008 21:10    Заглавие: Отговорете с цитат

mitaka_1 написа:
С крушка не става направо се включва защита (60W), ...

е значи определено не ти стига захранването имаш явно голям пад на напрежение посъветваха те да вържеш юпс-а директно към акомулатора и добре е по време на консумацията най- после да измериш какъв е пада на напрежение щото дори и лампи да слагаш той трябва да работи, ако няма как да му осигуриш по -високо захранване, тогава по -добре потърси къде е делитела или схемката за следене на напрежението и го преправи.
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 24, 2008 22:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Преди да го монтирам в автомобила съм го пробвал на лабораторен токоизправител пак е същото
На 10А стабилизиран токоизправител запоен директно на клемите на неговия акумулатор, ако има пад на напрежение без товар на изхода и пак изключва незнам, какъв трябва да е неговия оригинален акумулатор да работи без да изключва.А относно крушката в първия момент е много малко съпротивлението и за това изключва (отчита го като късо).
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети