| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 10, 2008 18:31 Заглавие: UPS като inverter за 220v за автомобил |
|
|
Имам един стар UPS Mustek 600VA на който му е свършила батерията.Не ми трябва като UPS и реших да го направя като инвертор за автомобил, но в UPS има един 8 битов контролер, който ми създава проблем. Когато го включа към запалката на колата работи 5мин. и се самоизключва(няма значение дали има или няма товар). Контролера е µPD7879104A SMD
http://www.icwic.cn/icwic/data/pdf/cd/cd007/562911.pdf
Като го изключа и включа пак работи 5мин. Идеята ми е има ли някакъв да прескоча таймера, който се намира в този контролер. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
grizzly Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2008 3:31 Заглавие: |
|
|
През запалката загубите са толкова големи че не знам как работи. Най-вероятно ти изключва защото отчита празен акумулатор.
Вържи го с дебели жици за акумулатора и пробвай така. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2008 8:22 Заглавие: |
|
|
| Преди да го монтирам в автомобила съм го пробвал на лабораторен токоизправител пак е същото.Аз знам,че през запалката не е добър вариант но UPS реално няма да се товари повече от 50W. Ако успея да го излъжа по някакъв начин да работи после ще му мисля къде да го свързвам. Ако му сложа един таймер LM555 и с него да симулирам включване и изключване може и да стане нещо. |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2008 11:57 Заглавие: |
|
|
А дали няма защита, която го изключва, когато няма товар и това да е проблема при тебе? Сложи му една крушка за товар и виж как ще се държи. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2008 12:27 Заглавие: |
|
|
Митак , свалял ли си му драйвери на тоз UPS ? Да не е настроен да изключва след време. Забелязал ли си , еднакво ли е времето на изключване всеки път. Иначе с този контролер може да се направи всико UPS, терморегулатор, часовник ....... _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2008 13:40 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | (няма значение дали има или няма товар) |
С крушка не става направо се включва защита (60W), а с два включени поялника по 30W работи. Времето е точно 5мин. за всяко изключване.Диода,който е на панела от начало свети постоянно после започва да мига и последната една минута мига много бързо и изключва.Явно идеята на този таймер е да не разреди напълно акумулатора като спре тока. Не ми се вярва да има слагани драйвери тъй като никога не е включван с RS232. |
|
|
 |
stefp Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 18:45 Заглавие: |
|
|
| Днес се сдобих с оригиналния диск на UPS. Като го инсталирах всичко си му е, както трябва. Нагласям го да изключи след 2 мин. и той си изключва, като ми отчита секундите на екрана последната минута преди да изключи диода започва да мига по същия начин(по бързо).После го нагласих на 10 мин. и започна отброяването като минаха 5 мин. UPS пак изключи и таймера остана в това положение, което е спрял UPS. Явно му е зададено заводско повече от 5мин. да не работи. |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 24, 2008 21:10 Заглавие: |
|
|
| mitaka_1 написа: | | С крушка не става направо се включва защита (60W), ... |
е значи определено не ти стига захранването имаш явно голям пад на напрежение посъветваха те да вържеш юпс-а директно към акомулатора и добре е по време на консумацията най- после да измериш какъв е пада на напрежение щото дори и лампи да слагаш той трябва да работи, ако няма как да му осигуриш по -високо захранване, тогава по -добре потърси къде е делитела или схемката за следене на напрежението и го преправи. _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 24, 2008 22:56 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Преди да го монтирам в автомобила съм го пробвал на лабораторен токоизправител пак е същото | На 10А стабилизиран токоизправител запоен директно на клемите на неговия акумулатор, ако има пад на напрежение без товар на изхода и пак изключва незнам, какъв трябва да е неговия оригинален акумулатор да работи без да изключва.А относно крушката в първия момент е много малко съпротивлението и за това изключва (отчита го като късо). |
|
|
 |
|