|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
MorningEnergy Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 25, 2008 22:55 Заглавие: Моля за помощ за задача по физика (с тоци е) |
|
|
Здравейте.
Трябва ми малко помощ за тази задача:
Мисля, че се решава със законите на Кирхов.
Ако някой има идея как се решава, моля да помогне. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 25, 2008 23:11 Заглавие: |
|
|
| Ами изчисли при дадена мощност и ток , колко волта трябва да има на краищата на крушката и ще решиш задачата. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 11:24 Заглавие: |
|
|
Точно в това е проблема.
Тая нишка с интензитета не знам какво да я правя.
Иначе другото би трябвало да се реши със законите на Кирхов.
Все още съм начинаещ в тези неща. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 11:32 Заглавие: |
|
|
| Тази нишка ако ще и от самородно злато да е, няма да влияе на светенето на крушката,понеже за да смяташ ток трябва да имаш токови кръгове,а видно е че на нишката единия край виси. |
|
|
 |
Fender_str Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 17:34 Заглавие: |
|
|
Мдааа.. Първо смяташ последователно свързаните резистори 1ом и 2 ома
1+2=3 ома Това съпротивление е успоредно свързано на съпротивлението 4 ома демек
R=4.3/4+3=1,71 ома
Върху лампата трябва да паднат 1/0,5= 2 волта (Мощноста е ток по напрежение нали така?)
И в този момент ми идва на акъла, че тая задачка е пълен ташак или ти се гавриш с нас или се гаврят с вас в училище!  |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 19:26 Заглавие: |
|
|
Цялата работа с нишката е МЪ#О според мен. Дори и да има нещо друго, електростатичното поле е дадено на метър, а няма дължина на нишката...
П.П. за неразбралите #= Д
и да добавя нещо старо:
Текстът по-долу всъщност е въпрос даден на изпита по химия във Вашингтонския университет. Отговорът на един от студентите бил толкова "професионален" че професорът го споделил с колегите си чрез Интернет, благодарение на което го четем и ние. Допълнителен въпрос към изпита:
Адът екзотермичен (отделя топлина) ли е или ендотермичен (поема топлина)?
Повечето студенти написали отговор съгласно вярванията си, използвайки правилото на Бойл - газовете се охлаждат при разширяване и се нагряват при свиване.
Един от студентите обаче написал следното:
Първо, трябва да знаем как масата на Ада се изменя във времето. Следователно трябва да знаем скоростта с която душите влизат в Ада и респективно излизат оттам. Мисля, че с достатъчна точност можем да предположим, че след като една душа попадне в Ада, тя не може да го напусне. Следователно напускащи Ада души няма.
По въпроса колко души влизат в Ада, нека да разгледаме различните религии съществуващи в днешния свят. Почти всички религии твърдят, че ако не си техен последовател, ще попаднеш в Ада. След като религиите са повече от една и никoй не принадлежи на повече от една религия, със сигурност можем да приемем, че всички души ще попаднат в Ада.
При сегашните данни за раждаемост и смъртност, може да се очаква броят на душите в Ада да нараства експоненциално.
Да разгледаме скоростта на изменение на обема на Ада. Тъй като закона на Бойл твърди, че за да се запазят температурата и налягането в него, обемът му трябва да нараства пропорционално на нарастването броя на душите там.
Оттук произтичат две възможности:
1. Ако Адът се разширява по-бавно отколкото душите постъпват в него, тогава температурата и налягането ще нарастват докато вратите му не издържат и целия Ад се изсипе на Земята (until all Hell бреакс loose).
2. Ако Адът се разширява по бързо от нарастването на броя на душите в него, тогава температурата и налягането ще спадът докато той замръзне.
И така, какво ще се случи?
Ако приемем за верен постулатът формулиран от приятелката ми Тереза, че "по скоро Адът ще замръзне отколкото аз да спя с теб" и като вземем в предвид факта че миналата нощ спах с нея, тогава 2 трябва да е вярно, и тогава Адът е екзотермичен и вече е замръзнал.
Крайният резултат от тази теория е, че щом Адът е замръзнал, то той не приема повече души и следователно не функционира, оставяйки само Рая и по такъв начин доказвайки съществуването на Светия Дух, което обяснява защо миналата нощ Тереза през цялото време викаше "О, боже!". _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
Fender_str Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 19:38 Заглавие: |
|
|
| bobykafe написа: | Цялата работа с нишката е МЪ#О според мен. Дори и да има нещо друго, електростатичното поле е дадено на метър, а няма дължина на нишката...
П.П. за неразбралите #= Д |
Не само с нишката... на лампата е трябват 2волта за да бъде захранена според мощноста и, а батерията е с едн=2 волта! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 22:31 Заглавие: |
|
|
Задачата ми я даде доцента по физика.
1-ви курс съм в ТУ-София.
Сигурно има някаква уловка.
Последните два поста съвсем ме объркаха.
Ако иска някой може да я реши за спорта и да сподели какво е решението, със сигурност има такова 
Последната промяна е направена от MorningEnergy на Сря Ное 26, 2008 23:21; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 22:45 Заглавие: |
|
|
| според мен уловката е в нишката. мисля че не трябва да се взема под внимание. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 23:22 Заглавие: |
|
|
| iwkom написа: | | според мен уловката е в нишката. мисля че не трябва да се взема под внимание. |
Да ама на лампата и трябват 2 волта за да свети нормално, а в същото време напрежението на батерията е 2волта. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|