| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gengan Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 01, 2008 19:12 Заглавие: Как да си направя кабелен тестер - локатор |
|
|
Здравейте, искам да си направя кабелен локатор, т.е. да трасира скрит кабел в стени, подове, да може да се проследява откъде минава и къде евентуално е прекъснат. Има такъв уред изработван от най различни фирми, състои се от 2 части: генератор и локатор, виж например
http://www.farnell.com/datasheets/52259.pdf
Да ама 400 евро, ако някой е правил такова нещо, има схема и опит, да ги сподели със своего брата, ако може. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kableman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 01, 2008 20:37 Заглавие: "кабелен локатор" |
|
|
| Има добри решения в Конрад! Далеч под 400 евро.От порядака на 16-40 .лв. Аз лично ползвам такъв отдавна и сам доволен. Не ме е лъгал.Нека това не звучи като реклама. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Дек 01, 2008 20:46 Заглавие: Re: "кабелен локатор" |
|
|
Я кажи точно кой модел щото аз като ходих там да си вземам такъв и мацката вика не са много надежни.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
grizzly Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 02, 2008 2:25 Заглавие: |
|
|
С един такъв от КОНРАД, много джиджан метал/Волт детектор (PROXXON) думнахме на клиент инсталацията като я разпробихме с ударна бормашина.
Прибора показа липса на кабел в стената. После като копахме за да оправим белята цялата стена беше плътно в мостови кабели един до друг.
Поне клиентът не беше много сърдит защото видя с каква "мощна, сложна и ненадеждна" техника разполагаме. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 02, 2008 21:04 Заглавие: |
|
|
При мен като правиха отвор с Ф50 преди да почне там където искаш го прегледа с някакъв скенер дето изкара кабели,колко арматури и какво ли не.. и каза малко по-встрани трябва...Питах го колко струва джажата и каза 3000лева!  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 03, 2008 21:43 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Питах го колко струва джажата и каза 3000лева! Shocked |
Това е цената на целия комплект ударна бормашина с боркороната и метали кабел детектор.Марката няма да споменавам да не прозвучи като реклама. Ако се интересува някой да ми пише на лични.Но си струва наистина парите. Използваме ги при монтажа на климатици. |
|
|
 |
gengan Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 04, 2008 22:17 Заглавие: Не търся металотърсач |
|
|
| Пичове, не търся металотърсач или още както го наричат метал-детектор. Искам да мога да трасирам ОПРЕДЕЛЕН скрит кабел, на единия му край се закача генератор (тон-генератор, трансмитер) а с още едно устройство - локатор се трасира къде минава кабела. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 04, 2008 22:37 Заглавие: Re: Не търся металотърсач |
|
|
Да разбрах те какво търсиш просто казвам че това и кабеляк виждаше.По отношения на Bosh, 2 ма човека много се оплакват от тях и викат как се набутах с толкова пари..Незнам аз лично не съм ползвал Bosh.Но тези евтините не си струват. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 05, 2008 7:13 Заглавие: |
|
|
| В Конрад имаше такива по 30 лева ,не съм го пробвал на дълъг кабел още ,но на разстояние до 5 м работи перфектно. |
|
|
 |
|