Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Как да си направя кабелен тестер - локатор
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
gengan
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Silistra

МнениеПуснато на: Пон Дек 01, 2008 19:12    Заглавие: Как да си направя кабелен тестер - локатор Отговорете с цитат

Здравейте, искам да си направя кабелен локатор, т.е. да трасира скрит кабел в стени, подове, да може да се проследява откъде минава и къде евентуално е прекъснат. Има такъв уред изработван от най различни фирми, състои се от 2 части: генератор и локатор, виж например
http://www.farnell.com/datasheets/52259.pdf
Да ама 400 евро, ако някой е правил такова нещо, има схема и опит, да ги сподели със своего брата, ако може.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kableman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Пон Дек 01, 2008 20:37    Заглавие: "кабелен локатор" Отговорете с цитат

Има добри решения в Конрад! Далеч под 400 евро.От порядака на 16-40 .лв. Аз лично ползвам такъв отдавна и сам доволен. Не ме е лъгал.Нека това не звучи като реклама.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Пон Дек 01, 2008 20:46    Заглавие: Re: "кабелен локатор" Отговорете с цитат

Я кажи точно кой модел щото аз като ходих там да си вземам такъв и мацката вика не са много надежни..
grizzly
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Дек 02, 2008 2:25    Заглавие: Отговорете с цитат

С един такъв от КОНРАД, много джиджан метал/Волт детектор (PROXXON) думнахме на клиент инсталацията като я разпробихме с ударна бормашина.

Прибора показа липса на кабел в стената. После като копахме за да оправим белята цялата стена беше плътно в мостови кабели един до друг.

Поне клиентът не беше много сърдит защото видя с каква "мощна, сложна и ненадеждна" техника разполагаме.
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 02, 2008 21:04    Заглавие: Отговорете с цитат

При мен като правиха отвор с Ф50 преди да почне там където искаш го прегледа с някакъв скенер дето изкара кабели,колко арматури и какво ли не.. и каза малко по-встрани трябва...Питах го колко струва джажата и каза 3000лева! Shocked
Милен
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 03, 2008 21:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето един за 45 http://www.radimexbg.com/index.php?s=%EC%E5%F2%E0%EB+%E4%E5%F2%E5%EA%F2%EE%F0&do=search

Ето и нещо по-добро

http://megashop.bg/bosch/product_info.php?products_id=527&osCsid=a702c36e9781a0fccba32c46564e4cd1

Bosch
http://www.proshop.bg/rw/items/314019-bosch-pdo-multi.html
http://www.metal-trade-bg.com/index.php?action=product&pid=533

Ето ти и един кит за сглобяване http://www.quasarelectronics.com/velleman/k7102-metal-detector-kit.htm
и още един кит на безконтактен детектор на напрежение http://www.quasarelectronics.com/velleman/k7101-mains-voltage-detector-kit.htm

Китовете ги бях срещал и в Български интернет магазин но в момента не ги откривам. В линковете има описание за сгобяване със схемата им.
Върнете се в началото
iwkom
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Чирпан

МнениеПуснато на: Сря Дек 03, 2008 21:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Питах го колко струва джажата и каза 3000лева! Shocked

Това е цената на целия комплект ударна бормашина с боркороната и метали кабел детектор.Марката няма да споменавам да не прозвучи като реклама. Ако се интересува някой да ми пише на лични.Но си струва наистина парите. Използваме ги при монтажа на климатици.
Върнете се в началото
gengan
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Silistra

МнениеПуснато на: Чет Дек 04, 2008 22:17    Заглавие: Не търся металотърсач Отговорете с цитат

Пичове, не търся металотърсач или още както го наричат метал-детектор. Искам да мога да трасирам ОПРЕДЕЛЕН скрит кабел, на единия му край се закача генератор (тон-генератор, трансмитер) а с още едно устройство - локатор се трасира къде минава кабела.
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 04, 2008 22:37    Заглавие: Re: Не търся металотърсач Отговорете с цитат

Да разбрах те какво търсиш просто казвам че това и кабеляк виждаше.По отношения на Bosh, 2 ма човека много се оплакват от тях и викат как се набутах с толкова пари..Незнам аз лично не съм ползвал Bosh.Но тези евтините не си струват.
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Дек 05, 2008 7:13    Заглавие: Отговорете с цитат

В Конрад имаше такива по 30 лева ,не съм го пробвал на дълъг кабел още ,но на разстояние до 5 м работи перфектно.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети