| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Дек 10, 2008 23:31 Заглавие: |
|
|
Не е ли интегрално?Има си схеми който следят изкривяванията на крайното стъпало и ако станат много или му свалят входното ниво или режат конкретни честоти или бутат обратна му връзка. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
3DNow Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 11, 2008 0:50 Заглавие: |
|
|
| гошо написа: | | Защо не изкарате схемата на един RSN на панасоник и не я доусъвършенствате като мощност?.... |
Това е така защото при панасоник уредбите(а и при почти всички водещи фирми в бранша) RSN-а(STK-то,SVI-я,TDA-то или чипът какъвто и дае който се използва за краино стъпало там) работи на 75-80% от мощноста си поради тази причина изкривявания почти не се чуват но звукът му няма нищо общо със звукът даже и на студио 2 стандартно изпълнение.
| DJ69VN написа: | | Не е ли интегрално?Има си схеми който следят изкривяванията на крайното стъпало и .... | Мдаам този момент го има при почти всички уредби колкото повече усилваш толкова повече аудио процесора реже ниските честоти затова при аудио уредбите забравяме за думичките "Качество" и "натурален звук"(Това си е мое мнение де).
Модерирано от RC
[url=http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=40110&topicshow=Правила%20на%20форума!]Запознай се![/url] и се съобразявай. _________________ АЙДЕЕ ЗАМИРИСА НА ЗЕЛЕНЦЕ
И НА ВСИЧКИ ИМ СТАНА ЯСНО ЧЕ ПО НАВИТ ПРОВОДНИК НЕ ТЕЧЕ ПРАВ ТОК  |
|
|
 |
гошо Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 12, 2008 0:38 Заглавие: |
|
|
| Не мисля че RSN-a може да се сравнява с STK и TDA .Пусни панасоника на колоните на които си пускал студио 2 и ще видиш дали е по-добър.Не знам дали е от неползване на пълната мощност на стъпалото но този ефект на НЕкривене съм го забелязал само при панасониците -както уредбите ,така и ресивърите |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 12, 2008 0:46 Заглавие: |
|
|
Но все пак интегралите немогат да се мерят с усилвателите с дискретни еелемнти! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
kabel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 12, 2008 1:54 Заглавие: |
|
|
High End 350W MOSFET До къде стигна почна ли го.
Като го направиш ще ти дам схема и платки ако искаш на услвателя който за мен свири най добре,а съм направил над 400 усилвателя.Този High End 350W MOSFET е в първата петтица.
 |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 12, 2008 13:54 Заглавие: |
|
|
| Кои други са ти в челната 10 ка ? |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 12, 2008 14:01 Заглавие: |
|
|
DJ69VN, само при положение, че усилвателя с дискретни елементи е идеално проектиран и изпълнен. Т.е. кадърността на дизайнера е определящ фактор тук.
Никой не може да ме убеди, че 'едно към гьотере' направен НЧУ, па макар и 'моделиран' по иначе успешен основен дизайн, може да работи по-добре от професионално изчислената и безкрайно анализирана хибридна схема (типичното крайно TDA)
Пример: има хора, правят QUAD 404 (добър модел отвсякъде, но капризен към настройката), които го пускат, настройват тока на покой и викат 'готов съм!'. Като им кажеш да закачат скоупа на 2-3 места, да духнат със сешоара (за да повишат температурата) и да направят сравнителни замервания, ти викат 'абе ти нещо бълнуваш'. После QUAD-а свирел лошо.... Не е в усилвателя работата, не е и в елементите (макар че имат голямо значение), а е най-вече в главата на правяча Wink |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 12, 2008 18:32 Заглавие: |
|
|
zmeios аз имам предвит ако човека който прави усилвателя знае какво прави а не да повтаря схемата от оригинала 1:1...  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
kabel Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 13, 2008 15:50 Заглавие: |
|
|
След като си почнал да правиш нещо се предполага че знаеш поне как работи.Да ама не,напоследък наблюдавам че всики си прави усилвател а реално не знае защо усилва,  |
|
|
 |
surbino Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 14, 2008 20:46 Заглавие: |
|
|
| Може ли някой да ми прати цялото описание на този усилвател ако има и печатна платка към него? |
|
|
 |
|