Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

High End 350W MOSFET усилвател
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Сря Дек 10, 2008 23:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е ли интегрално?Има си схеми който следят изкривяванията на крайното стъпало и ако станат много или му свалят входното ниво или режат конкретни честоти или бутат обратна му връзка.
3DNow
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Сливен

МнениеПуснато на: Чет Дек 11, 2008 0:50    Заглавие: Отговорете с цитат

гошо написа:
Защо не изкарате схемата на един RSN на панасоник и не я доусъвършенствате като мощност?....

Това е така защото при панасоник уредбите(а и при почти всички водещи фирми в бранша) RSN-а(STK-то,SVI-я,TDA-то или чипът какъвто и дае който се използва за краино стъпало там) работи на 75-80% от мощноста си поради тази причина изкривявания почти не се чуват но звукът му няма нищо общо със звукът даже и на студио 2 стандартно изпълнение.

DJ69VN написа:
Не е ли интегрално?Има си схеми който следят изкривяванията на крайното стъпало и ....
Мдаам този момент го има при почти всички уредби колкото повече усилваш толкова повече аудио процесора реже ниските честоти затова при аудио уредбите забравяме за думичките "Качество" и "натурален звук"(Това си е мое мнение де).
Модерирано от RC
[url=http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=40110&topicshow=Правила%20на%20форума!]Запознай се![/url] и се съобразявай.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя AIM Адрес MSN Messenger
гошо
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 12, 2008 0:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Не мисля че RSN-a може да се сравнява с STK и TDA .Пусни панасоника на колоните на които си пускал студио 2 и ще видиш дали е по-добър.Не знам дали е от неползване на пълната мощност на стъпалото но този ефект на НЕкривене съм го забелязал само при панасониците -както уредбите ,така и ресивърите
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 12, 2008 0:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Но все пак интегралите немогат да се мерят с усилвателите с дискретни еелемнти!
kabel
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Павел бяня

МнениеПуснато на: Пет Дек 12, 2008 1:54    Заглавие: Отговорете с цитат

High End 350W MOSFET До къде стигна почна ли го.
Като го направиш ще ти дам схема и платки ако искаш на услвателя който за мен свири най добре,а съм направил над 400 усилвателя.Този High End 350W MOSFET е в първата петтица.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Дек 12, 2008 13:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Кои други са ти в челната 10 ка ?
Върнете се в началото
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Дек 12, 2008 14:01    Заглавие: Отговорете с цитат

DJ69VN, само при положение, че усилвателя с дискретни елементи е идеално проектиран и изпълнен. Т.е. кадърността на дизайнера е определящ фактор тук.

Никой не може да ме убеди, че 'едно към гьотере' направен НЧУ, па макар и 'моделиран' по иначе успешен основен дизайн, може да работи по-добре от професионално изчислената и безкрайно анализирана хибридна схема (типичното крайно TDA)

Пример: има хора, правят QUAD 404 (добър модел отвсякъде, но капризен към настройката), които го пускат, настройват тока на покой и викат 'готов съм!'. Като им кажеш да закачат скоупа на 2-3 места, да духнат със сешоара (за да повишат температурата) и да направят сравнителни замервания, ти викат 'абе ти нещо бълнуваш'. После QUAD-а свирел лошо.... Не е в усилвателя работата, не е и в елементите (макар че имат голямо значение), а е най-вече в главата на правяча Wink
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 12, 2008 18:32    Заглавие: Отговорете с цитат

zmeios аз имам предвит ако човека който прави усилвателя знае какво прави а не да повтаря схемата от оригинала 1:1... Smile
kabel
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Павел бяня

МнениеПуснато на: Съб Дек 13, 2008 15:50    Заглавие: Отговорете с цитат

След като си почнал да правиш нещо се предполага че знаеш поне как работи.Да ама не,напоследък наблюдавам че всики си прави усилвател а реално не знае защо усилва, Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес
surbino
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 14, 2008 20:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Може ли някой да ми прати цялото описание на този усилвател ако има и печатна платка към него?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 4 от 5

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети