Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ресивър-Harman Kardon AVR 154-внос от САЩ (110V/60Hz)
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pifakiz
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Яну 04, 2009 20:44    Заглавие: ресивър-Harman Kardon AVR 154-внос от САЩ (110V/60Hz) Отговорете с цитат

Здравейте на всички!

Поздрави за прекрасния форум, и Ч.Н.Г. на всички!

Искам да ви попитам, какво устройство трябва да си купя, за да мога да си ползвам ресивъра - Harman Kardon AVR 154, защото е внос от САЩ, и работи на техния стандарт - 110V/60Hz?

Или пък каква преработка е необходима, ако може да се преработи захранването на ресивъра?

Това е ресивъра - http://www.harmankardon.com/specifications.aspx?Region=USA&Country=US&Language=ENG&cat=REC&ser=&prod=AVR%20154&sType=C

Подобно устройство, ще ми свърши ли работа - http://eshop.bg/eshop3/index.php?url=/eshop3/phps/group.php&get_vars=1471&get_keys=id

Благодаря на всички, които ще се отзоват на питането ми.

Поздрави
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 04, 2009 20:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Нали нямаше да пускаш нова тема? По темата има писано ТУК
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 04, 2009 20:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Тези адаптори няма да ти свършат работа, защото на изхода си имат ужасяващи хармоници и ще бръмчи всичко по аудиото. С други думи изхода, макар и с правилно напрежение, няма нищо общо със необходимата синусоида.

"Как да се преправи" захранването ще ти кажат в някой сервиз. Сам не можеш да преправиш импулсно захранване, дори със всичкото добро желание на света.

ОБАЧЕ, сега ми хрумва - тоя усилвател е от добър, да не кажа направо висок клас - възможно е да са се бръкнали за класическо захранване, а не импулсно. В тоя случай трябва да се пренавие трафа просто, и да се погледнат няколко дребни елемента около входната верига (варистори и такива).

Но това за сервиза пак си важи...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 04, 2009 20:59    Заглавие: Отговорете с цитат

emil74,той не е пускал-аз съм му я отцепил-то затва си има правила и изрично е писано да не се повдигат по този начин теми и да не се пита в чужди теми.Ама никой не чете. Mad
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 04, 2009 21:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз бих си направил един стабилен трансформатор 220V/110V/600 W (най-добре тороидален), заслужава си машинката!
Върнете се в началото
pifakiz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 04, 2009 21:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря Ви на всички!

Извинявам се на Bojilov, че не прочетох правилата, и пуснах мнение в другата тема!Просто в повечето форуми, в които пиша, така се процедира, когато се пита за проблем, за който вече е писано, а не се правят нови теми!

Просто действах импулсивно, защото разбрах, че има форум, в който има много знаещи хора, които могат да ми помогнат.

Имам огромно желание да ползвам Ревивъра, а не мога да го включа!Много е кофти!!!Предполагам ме разбирате!

Даже съм направил запитване за още модели, които могат да ми внесът приятели от САЩ, но проблема със захр. напрежение е много сериозен, и не си струва да се изгори устройството, поради некомпетентност!

П.п.Можете ли да ме насочите към добър сервиз, до който да се допитам, за евентуална преработка на захранването?

Това би бил най-добрия вариант в случая!!!

Предварително благодаря!
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 04, 2009 21:52    Заглавие: Отговорете с цитат

pifakiz написа:
П.п.Можете ли да ме насочите към добър сервиз, до който да се допитам, за евентуална преработка на захранването?

За това нещо трябваше да упоменеш все пак от кой град си. Very Happy
pifakiz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 04, 2009 22:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Опс, София, София!!!! Very Happy

Вече го добавих в профила си.

Абе хората казват, бързай бавно, ама кой да слуша. Very Happy
Върнете се в началото
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Нед Яну 04, 2009 23:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма никаква идея какво представлява вътре машината обаче има вариант да може да се настройва да работи и на 220волта, чрез преместване на предпазител/ джъмпер / или превключвател, които са вътре в ресивера. Тва го давам само като идея че съм го виждал тук там, да го имаш предвид.
Върнете се в началото
pifakiz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 04, 2009 23:11    Заглавие: Отговорете с цитат

andrey1988, Благодаря ти!

Аз даже си мислех, че има подобен превключвател на задния панел, но уви - няма. Sad

А да е вътре в ресивъра, не ми се вярва, ама хич!

Все пак това би оскъпило ресивъра - да е пригоден да работи и на двата стандарта.

Но пък в нета не открих Harman Kardon да имат две различни версии на този модел ресивър, както повечето модели на YAMAHA имат.При тях само окончанието отзад на модела показва за кой стандарт е пригоден ресивъра.

Ето и пример:

Един и същ ресивър Yamaha HTR-6130, но с две различни окончания:

1.Версията за Европа - YAMAHA HTR-6130SI - http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09037805

2.Американската версия - YAMAHA HTR-6130BL - http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16882115120

Друг е момента, този модел да е само за Щатския стандарт.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети