|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pifakiz Нов потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 04, 2009 20:55 Заглавие: |
|
|
| Нали нямаше да пускаш нова тема? По темата има писано ТУК |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 04, 2009 20:57 Заглавие: |
|
|
Тези адаптори няма да ти свършат работа, защото на изхода си имат ужасяващи хармоници и ще бръмчи всичко по аудиото. С други думи изхода, макар и с правилно напрежение, няма нищо общо със необходимата синусоида.
"Как да се преправи" захранването ще ти кажат в някой сервиз. Сам не можеш да преправиш импулсно захранване, дори със всичкото добро желание на света.
ОБАЧЕ, сега ми хрумва - тоя усилвател е от добър, да не кажа направо висок клас - възможно е да са се бръкнали за класическо захранване, а не импулсно. В тоя случай трябва да се пренавие трафа просто, и да се погледнат няколко дребни елемента около входната верига (варистори и такива).
Но това за сервиза пак си важи... |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 04, 2009 20:59 Заглавие: |
|
|
emil74,той не е пускал-аз съм му я отцепил-то затва си има правила и изрично е писано да не се повдигат по този начин теми и да не се пита в чужди теми.Ама никой не чете.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 04, 2009 21:09 Заглавие: |
|
|
| Аз бих си направил един стабилен трансформатор 220V/110V/600 W (най-добре тороидален), заслужава си машинката! |
|
|
 |
pifakiz Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 04, 2009 21:38 Заглавие: |
|
|
Благодаря Ви на всички!
Извинявам се на Bojilov, че не прочетох правилата, и пуснах мнение в другата тема!Просто в повечето форуми, в които пиша, така се процедира, когато се пита за проблем, за който вече е писано, а не се правят нови теми!
Просто действах импулсивно, защото разбрах, че има форум, в който има много знаещи хора, които могат да ми помогнат.
Имам огромно желание да ползвам Ревивъра, а не мога да го включа!Много е кофти!!!Предполагам ме разбирате!
Даже съм направил запитване за още модели, които могат да ми внесът приятели от САЩ, но проблема със захр. напрежение е много сериозен, и не си струва да се изгори устройството, поради некомпетентност!
П.п.Можете ли да ме насочите към добър сервиз, до който да се допитам, за евентуална преработка на захранването?
Това би бил най-добрия вариант в случая!!!
Предварително благодаря! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 04, 2009 21:52 Заглавие: |
|
|
| pifakiz написа: | | П.п.Можете ли да ме насочите към добър сервиз, до който да се допитам, за евентуална преработка на захранването? |
За това нещо трябваше да упоменеш все пак от кой град си.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
pifakiz Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 04, 2009 22:20 Заглавие: |
|
|
Опс, София, София!!!!
Вече го добавих в профила си.
Абе хората казват, бързай бавно, ама кой да слуша.  |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 04, 2009 23:00 Заглавие: |
|
|
| Няма никаква идея какво представлява вътре машината обаче има вариант да може да се настройва да работи и на 220волта, чрез преместване на предпазител/ джъмпер / или превключвател, които са вътре в ресивера. Тва го давам само като идея че съм го виждал тук там, да го имаш предвид. |
|
|
 |
pifakiz Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 04, 2009 23:11 Заглавие: |
|
|
andrey1988, Благодаря ти!
Аз даже си мислех, че има подобен превключвател на задния панел, но уви - няма.
А да е вътре в ресивъра, не ми се вярва, ама хич!
Все пак това би оскъпило ресивъра - да е пригоден да работи и на двата стандарта.
Но пък в нета не открих Harman Kardon да имат две различни версии на този модел ресивър, както повечето модели на YAMAHA имат.При тях само окончанието отзад на модела показва за кой стандарт е пригоден ресивъра.
Ето и пример:
Един и същ ресивър Yamaha HTR-6130, но с две различни окончания:
1.Версията за Европа - YAMAHA HTR-6130SI - http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09037805
2.Американската версия - YAMAHA HTR-6130BL - http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16882115120
Друг е момента, този модел да е само за Щатския стандарт. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|