| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
apxu Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 03, 2009 23:04 Заглавие: Въпрос за дефектно токова защита |
|
|
Става въпрос за дефектно токова защита (трифазна) след нея има контактор чийто фази захранват три кръга луминисцентни тела. Въпроса ми е защо изключва защитата и то не при запускане на контактора не при работа на контактора, а при изключването на захранването на бобината на контактора. Къде да отчита тази утечка и защо само при изкключване на товара ? _________________ 70% от потребителите използват 30% от възможностите на техниката,а останалите 30% използват 70% от възможностите на същата. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Нед Яну 04, 2009 21:34 Заглавие: |
|
|
Да не би да са разменени местата на зануляването и заземяването?
Колко проводна ти е инсталацията - четири или пет проводна?
Имаш ли отделен заземител - т.нар. "Чиста земя"
Дай малко повече информация, така както си го описал само може да се гадае. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 04, 2009 22:05 Заглавие: |
|
|
Захрани бобината на контактора преди дефектно-токовата защита. Трябва да се оправи. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
apxu Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 05, 2009 0:37 Заглавие: |
|
|
Ако съм объркал земя с нула ще изключва при запускане, те са на отделни шини, бобината на контактора си е с захранване след дефектно токовата защита (и нулата и фазата). Нямам идея къде е тази утечка, поне 10 табла с общо 70-80 дефектно токови съм направил, както и запуснал, такова нещо ми е за сефте.
| Vaklin написа: | | Захрани бобината на контактора преди... |
Какво би се променило ако го захраня преди дефектно токовата защита ? _________________ 70% от потребителите използват 30% от възможностите на техниката,а останалите 30% използват 70% от възможностите на същата. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 05, 2009 6:16 Заглавие: |
|
|
Добре де. Просто го направи... _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 05, 2009 9:45 Заглавие: |
|
|
А защо сте се хванали за контактора, нали и лампите са свързани след нея и те са на 220в?Направете си проверка:
1.оставяте само контактора ,откачате лампите от него и вкл/изкл
ако не изключва ДТЗ тогава
2.пускате само 1 кръг със контактора
И........т.н.
П.С. забравих да пиша ако изключва само с включен контактор без лампи ,направете както е писал Ваклин.Бобината на контактора 220в или 380в е?
http://stroiteli.elmedia.net/?magazine=smi&issue=15&story=107&rid=76&stype=3 |
|
|
 |
apxu Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 05, 2009 19:23 Заглавие: |
|
|
Бобината е на 220V. Също така има и нещо което не засяга контактора - при изключване на предпазителя който е между дефектно токовата защита и контактора изключва защитата. _________________ 70% от потребителите използват 30% от възможностите на техниката,а останалите 30% използват 70% от възможностите на същата. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 05, 2009 20:36 Заглавие: |
|
|
Дали изключваш предпазителя или ключа е едно и също. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 06, 2009 7:07 Заглавие: |
|
|
Не знам какво представлява вътре дефектно-токовата защита но явно при изключване се получава пик от натрупаната магнитна енергия в магнитопровода на бобината и ефекта е на лице.При транзисторните схеми за това се слага едно диодче в обратна посока за да се предпази комутиращия транзистор.Така простичко си го обяснявам аз може и да не е много точно но......  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 06, 2009 9:06 Заглавие: |
|
|
Както каза sacho при изключване на индуктивност възниква въпросния пик на напрежението, но мисля че най-малкия проблем в случая е контактора. Индуктивноста на дроселите на трите кръга лампи е доста по-голяма от тази на бобината на контактора. Виж какво са писали в един каталог за защити:
| Цитат: | – Клас А – за приложение във вериги, замърсени с хармоници или
пулсиращи съставки на прав ток. – с преобладаващи консуматори
като компютри, изправители, луминисцентно осветление и т.н.
Дефектнотоковите защити клас А на Schneider Electric се наричат
тип “si” |
Така че за луминисцентни лампи са разработени специални защити. Ти не каза каква е твоята.
Евентуално що не помислиш за някакъв разрядник (варистор) на изхода от защитата, може би ще се филтрира споменатия ефект |
|
|
 |
|