Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Оптронна двойка от мишка
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Яну 18, 2009 18:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Ваклине, качи малко снимки по точка 2,че ми стана интересно.Ако искаш де.И аз съм се пробвал да ремонтирам по нещичко от автомобили и знам че тия модули са два вида -подлежат или НЕ ПОДЛЕЖАТ на ремонт.
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 18, 2009 20:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблемът се реши 2 минути след като вече поръчах датчиците. Оказа се, че е имало "тунинг намеса". За да стане резачка са прибегнали до асинхронно впръскване. Ама понеже, за да се мине към такъв режим, трябва да се смени прома на ECU'то, братята австрийци са намерили "елегантно" решение. Решили са, че ако скъсят импулса, колата ще хвръкне. Т.е., не са знаели какво правят, а някой им е казал, че така става. Пластината която трябва да е една и да е срязана на 50% се е "самоудвоила" и е останал един процеп от 2 милиметра. Той даже и при въртене на ръка не винаги даваше импулса, а камо ли на двигател. Върнах го в заводско състояние.

Ще си имам датчици за експерименти. Иначе работата ако изгори датчик е смъртоносна! Това е една пластмасова плочка в която са вградени жиците и чарковете. Само комутатора се вижда и е на радиатор.
При евентулен дефект, изрязване на парчето за да се спасят куплунга и рамката и правене на всичко на ново.

Знаят лигофрените що да искат по 400 кинта, ебаси!

Събрах го вече. Ама няма нещо правено от човек, което да НЕ ПОДЛЕЖИ на преправяне!

--------

Чакай, че мен си ме чопли въпроса. Значи, когато е направена тази магия магнитът е бил по-силен и тя е работила. Идеята е била при ниските режими и други установени параметри, колата да е работела в режим на синхронно впръскване, а след определени обороти импулсите да изчезнат и да мине в асинхронно със светкане на любимата жълта лампа. Е вече няма да всига 260, ама няма и да гори 25 на 100 при 170.

Последната промяна е направена от Vaklin на Нед Яну 18, 2009 20:21; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Яну 18, 2009 23:07    Заглавие: Отговорете с цитат

И магнита старее и намаля интензивноста на полето и хол елемента в датчика старее и понижава чувствителноста си. Така че не е чудно че постепенно е почнала да впръсква когато си поиска.
Радвам се че си решил проблема Very Happy
Ако не ти трябват датчиците може да чукнеш един телефон на Братан да не ги праща, едва ли ще ги прати утре до обяд.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 18, 2009 23:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Е, за 5 лева няма да вдигам никакви телефони. Нека седят на етажерката. Ще влязат в употреба. Обичам да има. Така ми се явяват идеи за влагането им.
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пон Яну 19, 2009 19:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Vaklin написа:
..Ама няма нещо правено от човек, което да НЕ ПОДЛЕЖИ на преправяне!

Ваклине, и аз си мислех така, ама като видях как е изпълнен компютъра на едно BMW 525 и се отказах.... всичко е повърхностен монтаж с голи силициеви чипове и косъмчета за жички... и това всичкото залято с нещо като супер мек силикон, напълно прозрачен... Нема ремонтиране, освен в заводски условия Exclamation
Върнете се в началото
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 20, 2009 20:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Помпа VP44. Гори за страх. Ама се прави. Изпълнението е същото. Просто, много време уема и посмъртно не бих го направил на някой за пари. Принципно положение. Можеше да похарчи парите за книжки и бърз достъп до интернет и да си го направи сам. За мен си го правя, защото ми е интересно. Между другото, има файда от оправянето на тоя сигнал. Поне стрелката за горивото не пада обратнопропорционално с покачването на тази на скоростомера. Не в съотношение. Едно към едно беше!

Тази кола откъсна всички в Козлодуй и региона на 400 метра, на незнам колко си километра и т.н. Един вдига с нея 250. Ама мен ме е страх и повече от 200 не съм я пробвал, че няма гуми и имаше един кормилен накрайник паркан с телоподаващото. Обаче ... нали винаги има едно обаче. Зареждаш бензин за 10 лева. Правиш две дръпвания по километър. И отново отиваш на бензиностанцията. Мерси, ама не ме кефи такова разпределение на нещата.

Сега остана да намеря защо е бедна сместа на четните (или нечетните бяха) цилиндри. В Австрия са и сложили чисто нова ламбда сонда на тази банка, ама е логично да не е било от това. Сядам да чета и утре ще меря разни цифрички. Обичам да работя с цифри, а не с покупки Wink
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети