| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tedoto Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 21, 2009 20:14 Заглавие: Повреден FM Трансмитер за кола |
|
|
Здравейте на всички.Навярно повечето са запознати какво представлява това.Включва се към запалката на колата и играе ролята на предавател.Слуша се музика през радиото.Проблема обаче е следния:След като реших да го пусна в друга кола точно след включването в запалката на колата започна да дими.При което веднага го изкарах, но беше късно.Има вътре предпазител 0,5А .Смених го , но без резултат!
Мисля,че проблема идва в накрайника където влиза трансмитера , ако някой може да изкаже мнение безкрайно ще съм му благодарен.И предварително се извинявам ако въпроса ми е глупав но наистина съм затруднен.
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bobcho Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 21, 2009 21:03 Заглавие: |
|
|
| Много лоши снимки си пуснал нищо неможе да се разбере от тях. А пък и на дали някой ще може да ти каже нещо само по снимката.Огледай платката за стопени писти или почерняло.И най вече пиши от къде си. |
|
|
 |
tedoto Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 21, 2009 21:38 Заглавие: |
|
|
| Извинявам се за лошите снимки.Утре ако не съм отстранил проблема , ще направя по хубави. От Варна съм . |
|
|
 |
dimitar_chervenkov Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 21, 2009 23:17 Заглавие: ... |
|
|
Баща ми има един такъв трансмитер и постоянно му горяха бушоните след включването му в запалката и се оказа че пружината която натиска бушона се накривява и опира на минуса-пластините до него....така че виж дали не дава някаде на късо _________________ skype: dimitar.chervenkov.87
GSM: 0877584385
[email protected] |
|
|
 |
sbirov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 22, 2009 7:42 Заглавие: |
|
|
Преди време си играх с една такава пишка В частта,която влиза в гнездото на запалката,се намира импулсен стабилизатор 12/5 V и тъй като е сглобен по китайски - пуши...
Не си струваше гимнастиката да се ремонтира оригиналния,затова един обикновен 7805 и дотам...Още свири някъде по служебните бусове... |
|
|
 |
geordgeo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 22, 2009 9:13 Заглавие: |
|
|
Напълно е възможно да ти е изгорял предпазителя,защото поляритетът на захранването в запалката в другата кола може да е бил обърнат - имал съм такъв случай.Така се прецаква входния стабилизатор на 5V,който обикновено е 78М05.След подмяната му всичко си идва на мястото  |
|
|
 |
tedoto Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 22, 2009 14:19 Заглавие: |
|
|
| geordgeo написа: | | Напълно е възможно да ти е изгорял предпазителя,защото поляритетът на захранването в запалката в другата кола може да е бил обърнат |
И аз това си помислих , обаче го смених - без резултат !Възможно е след това да е изгоряло и нещо друго.Днес като го оглеждах и видях някакво съпротивление , на което пише 1R0 и там имаше леко като изгоряло но не съм сигурен.Що се отнася до това което dimitar_chervenkov е казал - Като го погледнах точно там за което ти казваш от двете страни има по една нишка малка която е залепена може би за да не дава на късо, но може би и от там идва проблема.Благодаря на всички , че се отзоваха . Ако някой може да изкаже още мнения много ще съм благодарен . Ще го мъча още малко ако не стане вече при майстор , по-голям от мен  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 22, 2009 14:23 Заглавие: |
|
|
| tedoto написа: | | видях някакво съпротивление , на което пише 1R0 и там имаше леко като изгоряло но не съм сигурен. |
Не става само с гледане...иска и мерене  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
vetre Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 23, 2009 18:23 Заглавие: |
|
|
| или да качиш по-свестни снимки да кажем по-точно |
|