Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Повреден FM Трансмитер за кола

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tedoto
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Яну 21, 2009 20:14    Заглавие: Повреден FM Трансмитер за кола Отговорете с цитат

Здравейте на всички.Навярно повечето са запознати какво представлява това.Включва се към запалката на колата и играе ролята на предавател.Слуша се музика през радиото.Проблема обаче е следния:След като реших да го пусна в друга кола точно след включването в запалката на колата започна да дими.При което веднага го изкарах, но беше късно.Има вътре предпазител 0,5А .Смених го , но без резултат!

Мисля,че проблема идва в накрайника където влиза трансмитера , ако някой може да изкаже мнение безкрайно ще съм му благодарен.И предварително се извинявам ако въпроса ми е глупав но наистина съм затруднен.

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bobcho
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Яну 21, 2009 21:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Много лоши снимки си пуснал нищо неможе да се разбере от тях. А пък и на дали някой ще може да ти каже нещо само по снимката.Огледай платката за стопени писти или почерняло.И най вече пиши от къде си.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tedoto
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 21, 2009 21:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинявам се за лошите снимки.Утре ако не съм отстранил проблема , ще направя по хубави. От Варна съм .
Върнете се в началото
dimitar_chervenkov
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Сря Яну 21, 2009 23:17    Заглавие: ... Отговорете с цитат

Баща ми има един такъв трансмитер и постоянно му горяха бушоните след включването му в запалката и се оказа че пружината която натиска бушона се накривява и опира на минуса-пластините до него....така че виж дали не дава някаде на късо
Върнете се в началото
sbirov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 22, 2009 7:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Преди време си играх с една такава пишка Very Happy В частта,която влиза в гнездото на запалката,се намира импулсен стабилизатор 12/5 V и тъй като е сглобен по китайски - пуши...
Не си струваше гимнастиката да се ремонтира оригиналния,затова един обикновен 7805 и дотам...Още свири някъде по служебните бусове...
Върнете се в началото
geordgeo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Яну 22, 2009 9:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Напълно е възможно да ти е изгорял предпазителя,защото поляритетът на захранването в запалката в другата кола може да е бил обърнат - имал съм такъв случай.Така се прецаква входния стабилизатор на 5V,който обикновено е 78М05.След подмяната му всичко си идва на мястото Smile
Върнете се в началото
tedoto
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 22, 2009 14:19    Заглавие: Отговорете с цитат

geordgeo написа:
Напълно е възможно да ти е изгорял предпазителя,защото поляритетът на захранването в запалката в другата кола може да е бил обърнат

И аз това си помислих , обаче го смених - без резултат !Възможно е след това да е изгоряло и нещо друго.Днес като го оглеждах и видях някакво съпротивление , на което пише 1R0 и там имаше леко като изгоряло но не съм сигурен.Що се отнася до това което dimitar_chervenkov е казал - Като го погледнах точно там за което ти казваш от двете страни има по една нишка малка която е залепена може би за да не дава на късо, но може би и от там идва проблема.Благодаря на всички , че се отзоваха . Ако някой може да изкаже още мнения много ще съм благодарен . Ще го мъча още малко ако не стане вече при майстор , по-голям от мен Very Happy Smile
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 22, 2009 14:23    Заглавие: Отговорете с цитат

tedoto написа:
видях някакво съпротивление , на което пише 1R0 и там имаше леко като изгоряло но не съм сигурен.

Не става само с гледане...иска и мерене Idea
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
vetre
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 23, 2009 18:23    Заглавие: Отговорете с цитат

или да качиш по-свестни снимки да кажем по-точно
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети