Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV GRUNDIG DAVIO 37 P37-4201 TOP-заключен

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
niksan3031
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Пон Яну 26, 2009 11:17    Заглавие: TV GRUNDIG DAVIO 37 P37-4201 TOP-заключен Отговорете с цитат

Моля за помощ:TV GRUNDIG DAVIO 37 P37-4201 TOP-заключен.Явно съм сбъркал кода,ако може някой да помогне.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 26, 2009 11:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Тук, тук, и тук, и на още много места е дискутиран този "проблем" и решението му.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
niksan3031
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 26, 2009 12:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Изчетох всичко 3 пъти колега и как ли не пробвах,но няма оправяне и това е.Благодаря все пак.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 26, 2009 12:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Напиши по-добре какво си разбрал и какво си правил за да видим кое и какво не е така.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
niksan3031
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 26, 2009 12:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Направих това цитирам:Изключване в Stby.
Изключване от мрежовия ключ!
Броиш до десет
Бутон i или P/C от пулта задържаш и включваш от мрежовия.
Държиш докато не тръгне.Но.....единствената промяна беше,че при натискане и задържане на бутон"P"от телевизора изчезна менюто където ми иска код за достъп и след това можех да управлявам силата на звука както и контраст и др.,но картина отново нямаше.П.с. а от бутон"i" на дистанционното реакция нямаше изобщо.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 26, 2009 13:13    Заглавие: Отговорете с цитат

niksan3031 написа:
....Но.....единствената промяна беше,че при натискане и задържане на бутон"P"от телевизора изчезна менюто където ми иска код за достъп и след това можех да управлявам силата на звука както и контраст и др.,но картина отново нямаше.П.с. а от бутон"i" на дистанционното реакция нямаше изобщо.

Какво означава това (в червеното)?
При различни модели е различна активната процедура - i или P/C.
След като не ти иска вече код за достъп (и се управляват аналоговите регулировки /звука може ли да се увеличи до max?/), значи част от проблема е вече преодолян.
Сега не можеш да го настройш или какво?
Бутона i дава достъп до един диалогов център в който има доста неща, но за да се стигне до там трябва в работен режим въпросния бутон да се задържи известно време докато на екрана не се появи надпис от сорта "Menu -> OK" и докато този надпис стои трябва бързо да се натисне бутона "ОК".
Какъв (кой) е пулта към телевизора с който го управляваш?

П.П. Странни хора сте. Хем търсите помощ, хем трябва да ви се вадят думите с ченгел, вместо да се отговори подробно и ясно на зададените въпроси.
Върнете се в началото
niksan3031
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 26, 2009 13:55    Заглавие: Отговорете с цитат

При мене червено няма(грешка можеби,незнам).И да, звука се увеличава до max.Не ми се появяват опции за настройки.В работен режим задържам бутон" i "1min.,че и повече,но няма никакъв резултат.Пулта предполагам имаш предвид дистанционното на tv.e:GRUNDIG Tele Pilot 751C. П.П по скоро съм пълен аматьор,прояви малко снизхождение извинявам се ако не съм бил достатъчно изчерпателен.[/b]
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 26, 2009 14:22    Заглавие: Отговорете с цитат

niksan3031 написа:
При мене червено няма(грешка можеби,незнам).

В предишният си пост съм цитирал част от твоя предходен като съм маркирал четири думи в червено.
Книжка с телевизора нямаш ли?
Service manual Part1
Service manual Part2
Чети!
Ако и така не става -> в близкия сервиз.
Не е въпрос за снизхождение, а за начин на диалог на "един и същи език". За сега нещо не се получава.

Edit: Между другото, нали това ти е пулта (дистанционното) с което работиш?

Че нещо не виждам на него да има бутон P/C изобщо и съвсем ми се объркаха нещата които писа до сега Confused

Последната промяна е направена от RC на Пон Яну 26, 2009 14:49; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
niksan3031
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 26, 2009 14:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за отделеното време и информацията.Ще последвам съвета ти.
Върнете се в началото
niksan3031
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 26, 2009 15:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Това ми реши проблема:TO CANCEL THE PARENTAL LOCK ENTER THE NUMBER:"7038".Още веднъж благодаря за помоща.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети