Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с 2012-300 LC Filter
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vladovg
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 26, 2009 20:23    Заглавие: Проблем с 2012-300 LC Filter Отговорете с цитат

Здравейте всички имам проблем Smile Да почна от начало имам TFT Hansol H530 и изведнъж спря разглобих замерих и се оказа че е захранването по точно един кондензатор се беше надул при волтаж детмо му е зададено да дава 12V 3.15A при лек товар падаше на 6V 2A както и да е явно това беше проблема.Реших да тествам монитора с друго захранване пуснах го от захранването на компютъра монитора си тръгна и всичко беше на 6 даже и за момент се зарадвах докато реших да си го вържа на PC захранването докато си набавя кондензатора и от тук почна по сериозния проблем просто недогледах а и денят ми е от тея дето нищо да не пипам и обърнах полюсите Sad чу се ПУК и това беше почнах да преглеждам платката един елемент просто се беше испарил вгледах се в дата шита и го видях даже го има дублиращ се на самата платка BD 2012-300 . Въпроса е от къде може да намеря такъв елемент или негов заместител ако има

това е дата шита на елемента
http://pdf1.alldatasheet.co.kr/datasheet-pdf/view/220752/SUMIDA/SLC-2012-300.html

това е дата шита на цялата схема 5 та страница позиция L405
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/13400/Hansol_Hansol%20530VI.html

Много ще се радвам ако може някой да ми помогне благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ГОГО ТОК
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Пон Яну 26, 2009 23:00    Заглавие: Отговорете с цитат

По моемо, от даташита това е дросел, от платки на телевизори и монитори има дискретни дроселчета и ако ти позволява мястото , но има вероятност чипа да е свършил , прекъсни веригата сле чипа и като сложиш досела замери напрежението , по схемата е +5 волта.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Яну 27, 2009 2:09    Заглавие: Re: Проблем с 2012-300 LC Filter Отговорете с цитат

vladovg написа:
имам TFT Hansol H530

Вече нямаш Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vladovg
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 27, 2009 3:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако говориш за LM 2596S5V

да заминал е замерих го вече но мисля че ще намеря такъв по голямия проблем е това филтърче или по точно с какво да го заменя.

Петров написа:

Вече нямаш Sad

Недей така Very Happy никога не се предавам до последно имам и една поговорка дето винаги си повтарям" човек го е направил и пак ще го направи" От скоро се занимавам с електроника и съм още доста бос но с желание мерак и безпаричие Smile всичко се постига.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 27, 2009 9:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Предполагам, че тоя дросел (бобинка) не е толкова критичен, съдя по това, че в дейташийта на инт. схема няма дросел. Последвай най-горния колега и намери някой дросел от стара техника. Смени инт. схема, макар, че си мисля, че намирането и ще е по- трудно от дроселчето. Та оптимизма ти за ремонта все пак не трябва да е толкова голям Wink
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Яну 27, 2009 16:04    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз не съм оптимист за цялото устройство - най-вероятно куп неща ще са изгорели вътре.

Иначе - за филтъра - направи си сам от малка бобина (напр. от тези, които слагат последователно на +5в линията на USB-захранвани устройства), а паралелно (отведен към земя) - пробвай с 10nf, 1nf, 150pf, и остави този, при който наблюдаваш най-малко смущения.

Предназначението на този филтър - така като гледам схемата - е не да изглажда входа на намиращия се след него имп. стабилизатор, а да предпазва +12 линията от шумотевиците, предизвиквания от самия стабилизатор! Може това да е причината да не е даден в дейташийта на стабилизатора. Аз все пак бих го сложил, нищо не ми коства.
Върнете се в началото
РДочев
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 27, 2009 16:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам какъв даташейт гледате-ама без L1 схемата никога няма да работи-даже и стойността и е критична.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 27, 2009 16:26    Заглавие: Отговорете с цитат

РДочев написа:
Не знам какъв даташейт гледате-ама без L1 схемата никога няма да работи-....

Верно не знаеш!
А е добре преди да се пише да се чете за какво иде реч!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 27, 2009 16:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Дочев, гледаме схемата на телевизорчето Smile а ти гледаш дейташийта на импулсния преобразувател. Естествено че няма да работи без бобината в изхода Smile ама говорим за един друг елемент (при това той не е бобина, а комбинирана бобина + капацитет)
Върнете се в началото
РДочев
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 27, 2009 16:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинявам се! Заблуди ме постнатата схема на LM2596.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети