| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladovg Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 26, 2009 20:23 Заглавие: Проблем с 2012-300 LC Filter |
|
|
Здравейте всички имам проблем Да почна от начало имам TFT Hansol H530 и изведнъж спря разглобих замерих и се оказа че е захранването по точно един кондензатор се беше надул при волтаж детмо му е зададено да дава 12V 3.15A при лек товар падаше на 6V 2A както и да е явно това беше проблема.Реших да тествам монитора с друго захранване пуснах го от захранването на компютъра монитора си тръгна и всичко беше на 6 даже и за момент се зарадвах докато реших да си го вържа на PC захранването докато си набавя кондензатора и от тук почна по сериозния проблем просто недогледах а и денят ми е от тея дето нищо да не пипам и обърнах полюсите чу се ПУК и това беше почнах да преглеждам платката един елемент просто се беше испарил вгледах се в дата шита и го видях даже го има дублиращ се на самата платка BD 2012-300 . Въпроса е от къде може да намеря такъв елемент или негов заместител ако има
това е дата шита на елемента
http://pdf1.alldatasheet.co.kr/datasheet-pdf/view/220752/SUMIDA/SLC-2012-300.html
това е дата шита на цялата схема 5 та страница позиция L405
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/13400/Hansol_Hansol%20530VI.html
Много ще се радвам ако може някой да ми помогне благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ГОГО ТОК Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 26, 2009 23:00 Заглавие: |
|
|
| По моемо, от даташита това е дросел, от платки на телевизори и монитори има дискретни дроселчета и ако ти позволява мястото , но има вероятност чипа да е свършил , прекъсни веригата сле чипа и като сложиш досела замери напрежението , по схемата е +5 волта. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 27, 2009 2:09 Заглавие: Re: Проблем с 2012-300 LC Filter |
|
|
| vladovg написа: | | имам TFT Hansol H530 |
Вече нямаш  |
|
|
 |
vladovg Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 27, 2009 3:22 Заглавие: |
|
|
Ако говориш за LM 2596S5V
да заминал е замерих го вече но мисля че ще намеря такъв по голямия проблем е това филтърче или по точно с какво да го заменя.
| Петров написа: |
Вече нямаш  |
Недей така никога не се предавам до последно имам и една поговорка дето винаги си повтарям" човек го е направил и пак ще го направи" От скоро се занимавам с електроника и съм още доста бос но с желание мерак и безпаричие всичко се постига. |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 27, 2009 9:28 Заглавие: |
|
|
Предполагам, че тоя дросел (бобинка) не е толкова критичен, съдя по това, че в дейташийта на инт. схема няма дросел. Последвай най-горния колега и намери някой дросел от стара техника. Смени инт. схема, макар, че си мисля, че намирането и ще е по- трудно от дроселчето. Та оптимизма ти за ремонта все пак не трябва да е толкова голям  _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 27, 2009 16:04 Заглавие: |
|
|
И аз не съм оптимист за цялото устройство - най-вероятно куп неща ще са изгорели вътре.
Иначе - за филтъра - направи си сам от малка бобина (напр. от тези, които слагат последователно на +5в линията на USB-захранвани устройства), а паралелно (отведен към земя) - пробвай с 10nf, 1nf, 150pf, и остави този, при който наблюдаваш най-малко смущения.
Предназначението на този филтър - така като гледам схемата - е не да изглажда входа на намиращия се след него имп. стабилизатор, а да предпазва +12 линията от шумотевиците, предизвиквания от самия стабилизатор! Може това да е причината да не е даден в дейташийта на стабилизатора. Аз все пак бих го сложил, нищо не ми коства. |
|
|
 |
РДочев Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 27, 2009 16:22 Заглавие: |
|
|
| Не знам какъв даташейт гледате-ама без L1 схемата никога няма да работи-даже и стойността и е критична. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 27, 2009 16:26 Заглавие: |
|
|
| РДочев написа: | | Не знам какъв даташейт гледате-ама без L1 схемата никога няма да работи-.... |
Верно не знаеш!
А е добре преди да се пише да се чете за какво иде реч! |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 27, 2009 16:26 Заглавие: |
|
|
Дочев, гледаме схемата на телевизорчето а ти гледаш дейташийта на импулсния преобразувател. Естествено че няма да работи без бобината в изхода ама говорим за един друг елемент (при това той не е бобина, а комбинирана бобина + капацитет) |
|
|
 |
РДочев Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 27, 2009 16:48 Заглавие: |
|
|
| Извинявам се! Заблуди ме постнатата схема на LM2596. |
|