Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпроси относно LED
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 28, 2009 22:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Отговорих ти съвсем честно и конкретно на всички зададени въпроси. Обясних ти как може да се направи и какви трудности ще срещнеш. Дадох ти схема, защото си решил, че от там трябва да се тръгне. Какво повече да направя?

И в университет да учиш, там ще те научат не как да стане, а как да се подходи. Никога и не съм толерирал желанието да стане, защото много ми се иска. И да не стане, загуба никаква. Виж, ако поискаш да вникнеш в проблема и как става, като се научиш и вече няма да ти трябва. Което е правилно ... за какво ти е щом вече ти е ясно как?

Ааа ... и да добавя ... аз не съм много уверен, че съм разбрал какво е това кондензатор. Но и това което ти искаш е повече от един кондензатор.

Забравих ... дърводелец съм. Другото съм го научил от форумите и интернет. Също, трябва да отдам значимото на списанията Радио и Радио, телевизия електроника. Пътеводна звезда ми е била книгата на Шишков ... Контактът с изтъкнати браншовици ме е оформил като характер. Изобщо - феномен, ебаси!

Последната промяна е направена от Vaklin на Сря Яну 28, 2009 22:57; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vvv09
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 28, 2009 22:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Така е.Благодаря за инфото.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 28, 2009 23:09    Заглавие: Отговорете с цитат

vvv09, на мен пък ми е много трудно да повярвам когато някой примерно ми заявява, че се занимава с конструиране на интегрални схеми (не е важно какви) и в същото време пита как да си върже бойлера.
Човек определено не може да знае всичко и такива просто няма и за това си абсолютно прав, но има някои причинно следствени връзки и действия без които няма как да стане "нещото" ако не се знаят определени неща колкото и отдалечени да ти се струват от уравнението на Шрьодингер да речем.
Трудно ми е да възпрема факта за собственоръчната направа на какъвто и да било лазер (пък и с помоща на интернет) и невъзможността за намирането на инфо как да се направи генератор на правоъгълни импулси с кварцов резонатор.
Въпроса ти дори не беше главно насочен към времената за които пишеш което наистина не е проста задача, а по принцип ...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vvv09
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 28, 2009 23:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Това,че съм изучавал принципа на действие на даден пп елемнт и процеса на неговото създаване не значи,че мога да данправя ел.схема ,която да ми свърши работа.
Ако изключим захранващият източник като устройство в което има пп елементи,т.е ако се ползва наготово подходящо захранване,повярвай ми изобщо човен не е длъжен да знае какво е това електроника,за да направи азотен лазер....
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 28, 2009 23:41    Заглавие: Отговорете с цитат

ОК, вярвам ти.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 28, 2009 23:52    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.online-learning.hit.bg/index_files/V1.3.1.pdf
Някой лъже много здраво.
Импулс с период 15nS не е непостижим
Генератор на 100MHz ще ти направи всеки бояджия.
С R1 със свален аспух и 14 000 оборота съм достигал прага на болката на слуха. При средна инертност на зрението 0,1 sec.
Не мога да си представя колко силен лъч трябва да светне в ретината за да се усетят тези < 0,000000015 сек. дразнение / мирише ми на ослепяване/.
Абе вие нямате ли си друга работа (освен да си светкате в очите) там, измислете по ефтино гориво,
нещо водица да гориме с тия 4 гърлени али ненаситни.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Чет Яну 29, 2009 0:28    Заглавие: Отговорете с цитат

То периода лесно се постига, фронтовете трудно се правят. И формата на импулса ще е далеч от правоъгълната.
Върнете се в началото
grizzly
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Яну 29, 2009 1:12    Заглавие: Отговорете с цитат

ЛАЗЕРНИТЕ фенерчета на Илиенци вероятно вече са по 1лв броя. Там наносекундите не са проблем. Проблем е начина на модулация. Като си купих първите 8 лазера успях да превърна за 10 минути три от тях в D.E.L.D (Dark Emitting LED). След това почнах да чета.
Успех! Laughing
Върнете се в началото
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Яну 29, 2009 1:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи ти трябва генератор на 66МHz, на правоъгълни импулси, ако добре съм разбрал? Наистина ли няма такъв фабричен в целия факултет, че си тръгнал да го правиш? А че светлинен импулс може да се наблюдава, като се подаде на фотоумножител и от него на осцилоскопа, не си ли чувал? Правенето на такъв генератор и то от човек, нямащ опит в електрониката не е съвсем елементарно, както ти казаха колегите.
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 29, 2009 1:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Наистина има твърдения че могат да работят в импулсен режим при честоти до 100 MHz.
Пускал съм 7-сегментен индикатор на 3-5 пъти максималния ток за около 3-5мS и е почивал за около 15-20мS.
Не бих пробвал токове над 40-50мА дори и при много кратък пулс.
Фронтовете на импулсите се подобряват с RC вериги за бързо запушване на стъпалото.
Бих се заинтересовал от нещо наистина бързо.
ADCMP580
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 3 от 6

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети