|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 28, 2009 22:53 Заглавие: |
|
|
Отговорих ти съвсем честно и конкретно на всички зададени въпроси. Обясних ти как може да се направи и какви трудности ще срещнеш. Дадох ти схема, защото си решил, че от там трябва да се тръгне. Какво повече да направя?
И в университет да учиш, там ще те научат не как да стане, а как да се подходи. Никога и не съм толерирал желанието да стане, защото много ми се иска. И да не стане, загуба никаква. Виж, ако поискаш да вникнеш в проблема и как става, като се научиш и вече няма да ти трябва. Което е правилно ... за какво ти е щом вече ти е ясно как?
Ааа ... и да добавя ... аз не съм много уверен, че съм разбрал какво е това кондензатор. Но и това което ти искаш е повече от един кондензатор.
Забравих ... дърводелец съм. Другото съм го научил от форумите и интернет. Също, трябва да отдам значимото на списанията Радио и Радио, телевизия електроника. Пътеводна звезда ми е била книгата на Шишков ... Контактът с изтъкнати браншовици ме е оформил като характер. Изобщо - феномен, ебаси! _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума.
Последната промяна е направена от Vaklin на Сря Яну 28, 2009 22:57; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vvv09 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 28, 2009 22:55 Заглавие: |
|
|
| Така е.Благодаря за инфото. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 28, 2009 23:09 Заглавие: |
|
|
vvv09, на мен пък ми е много трудно да повярвам когато някой примерно ми заявява, че се занимава с конструиране на интегрални схеми (не е важно какви) и в същото време пита как да си върже бойлера.
Човек определено не може да знае всичко и такива просто няма и за това си абсолютно прав, но има някои причинно следствени връзки и действия без които няма как да стане "нещото" ако не се знаят определени неща колкото и отдалечени да ти се струват от уравнението на Шрьодингер да речем.
Трудно ми е да възпрема факта за собственоръчната направа на какъвто и да било лазер (пък и с помоща на интернет) и невъзможността за намирането на инфо как да се направи генератор на правоъгълни импулси с кварцов резонатор.
Въпроса ти дори не беше главно насочен към времената за които пишеш което наистина не е проста задача, а по принцип ... |
|
|
 |
vvv09 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 28, 2009 23:39 Заглавие: |
|
|
Това,че съм изучавал принципа на действие на даден пп елемнт и процеса на неговото създаване не значи,че мога да данправя ел.схема ,която да ми свърши работа.
Ако изключим захранващият източник като устройство в което има пп елементи,т.е ако се ползва наготово подходящо захранване,повярвай ми изобщо човен не е длъжен да знае какво е това електроника,за да направи азотен лазер.... |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 28, 2009 23:41 Заглавие: |
|
|
| ОК, вярвам ти. |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 28, 2009 23:52 Заглавие: |
|
|
http://www.online-learning.hit.bg/index_files/V1.3.1.pdf
Някой лъже много здраво.
Импулс с период 15nS не е непостижим
Генератор на 100MHz ще ти направи всеки бояджия.
С R1 със свален аспух и 14 000 оборота съм достигал прага на болката на слуха. При средна инертност на зрението 0,1 sec.
Не мога да си представя колко силен лъч трябва да светне в ретината за да се усетят тези < 0,000000015 сек. дразнение / мирише ми на ослепяване/.
Абе вие нямате ли си друга работа (освен да си светкате в очите) там, измислете по ефтино гориво,
нещо водица да гориме с тия 4 гърлени али ненаситни. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 29, 2009 0:28 Заглавие: |
|
|
| То периода лесно се постига, фронтовете трудно се правят. И формата на импулса ще е далеч от правоъгълната. |
|
|
 |
grizzly Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 29, 2009 1:12 Заглавие: |
|
|
ЛАЗЕРНИТЕ фенерчета на Илиенци вероятно вече са по 1лв броя. Там наносекундите не са проблем. Проблем е начина на модулация. Като си купих първите 8 лазера успях да превърна за 10 минути три от тях в D.E.L.D (Dark Emitting LED). След това почнах да чета.
Успех!  |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 29, 2009 1:32 Заглавие: |
|
|
Значи ти трябва генератор на 66МHz, на правоъгълни импулси, ако добре съм разбрал? Наистина ли няма такъв фабричен в целия факултет, че си тръгнал да го правиш? А че светлинен импулс може да се наблюдава, като се подаде на фотоумножител и от него на осцилоскопа, не си ли чувал? Правенето на такъв генератор и то от човек, нямащ опит в електрониката не е съвсем елементарно, както ти казаха колегите. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 29, 2009 1:44 Заглавие: |
|
|
Наистина има твърдения че могат да работят в импулсен режим при честоти до 100 MHz.
Пускал съм 7-сегментен индикатор на 3-5 пъти максималния ток за около 3-5мS и е почивал за около 15-20мS.
Не бих пробвал токове над 40-50мА дори и при много кратък пулс.
Фронтовете на импулсите се подобряват с RC вериги за бързо запушване на стъпалото.
Бих се заинтересовал от нещо наистина бързо.
ADCMP580 |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|