|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tito_trifonov Опитен потребител

Регистриран на: 28 Сеп 2007 Мнения: 116 Местожителство: София, Благоевград
|
Пуснато на: Чет Яну 29, 2009 9:33 Заглавие: Телефон да може да управлява релета чрез изводите на зумера |
|
|
Здравейте! Може ли някой да ми помогне с една задачка.... Искам на едни телефон, вместо да звани да свети лампа. Направил съм схема с релета, тъй като е малко сложно... тая лампа се използва и от друго устройство(един мишпулт) като ефирна лампа в едно студио. Сега... направил съм така когато лампата свети и някой звани на телефона лампата да се гаси в такт с званенето, а когато не свети, мига в такт с званенето....(и в двата случая мига когато звани) Проблема е когато изкарам + и - от зумера на телефона и го включа към релето дето ще управлява лампата, нищо не става. Знам че релето ми е на 12 Волта и харчи около 40mA ток а доколкото можех да измеря в мултицета телефона ми пуска около 20mA.... Ако може да ми дадете схема с която да усиля тока(усилвател предполагам) така че да мога да да ми работят релетата. Разчитам и на други методи ако знаете някакви. Може да има и по-лесни начини това сам съм го измислил. При мен работи моята схема както искам, но не мога да я подкарам с телефона
Ще чакам да пишете
Поздрави
Т.Трифонов |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 29, 2009 9:45 Заглавие: |
|
|
Сложи си грец, кондензатор и ограничаващ резистор преди релето.
То вероятно е за постоянен ток, а звънеца на телефона е с променлив. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 29, 2009 9:52 Заглавие: |
|
|
| ststefanov написа: | Сложи си грец, кондензатор и ограничаващ резистор преди релето.
То вероятно е за постоянен ток, а звънеца на телефона е с променлив. |
Ами да... за постоянен е.... Не се бях сетил за това, ще пробвам. Колеги очаквам и други мнения.
ststefanov, Какви стойностти ще ми трябват за резистора и кондензатора...благодаря за бързия отговор. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 29, 2009 12:51 Заглавие: |
|
|
| сега... с граца трябва да стане.... пробвах и си направих един. На изхода на постоянно напрежение на геца получавам различни стойностти за раличните стойностти на кондензаторите. Например опитах с 470micro F и получих 10 Волта а с 33micro F 21Волта.... Ще направя така че да го докарам до 13-14 волта например. Но си мисля че и на 21 би трябвало да "помръдне" поне релето а не дава никакви признаци на живот.... дали тока му е малко и ми трябва да го усиля... |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 29, 2009 13:15 Заглавие: |
|
|
| tito_trifonov написа: | | ... На изхода на постоянно напрежение на геца получавам различни стойностти за раличните стойностти на кондензаторите. .... Ще направя така че да го докарам до 13-14 волта например. ... |
Абе карай направо нагоре щом пускат, току виж и от енергото ще може да се откачиш  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 29, 2009 13:18 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | Абе карай направо нагоре щом пускат, току виж и от енергото ще може да се откачиш  |
Сега казвам ви какво получавам....ако правя нещо грешно кажете :)дайте стойностти за резистор и кондензатор та да мога да захраня 12 Волта реле и ток поне 40 mA за него |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 29, 2009 14:59 Заглавие: Re: Телефон да може да управлява релета чрез изводите на зум |
|
|
| tito_trifonov написа: | | Проблема е когато изкарам + и - от зумера на телефона | "Зумера" на всеки телефон е различен, свържи го за проба директно на линията(виж атача). Ако пак не щракне релето, ще ти трябва отделно захр. или друго реле. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 29, 2009 15:06 Заглавие: |
|
|
| Намери си по чувствително реле ,тогава ще сработва. Ограничаващо съпротивление би трябвало да има в самия телефон ,какъв модел си ползвал ? Може да пробваш да го намалиш ,ако няма други телефони към тази линия . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 29, 2009 15:23 Заглавие: |
|
|
| Целта ми е да мога да го ползван на различни телефони... поне на 10....взех от зумера 6тото е на 12 волта а и релето ми е на 12 волта....а като зема от линията когато звъни имам 48 волта а като не имам 40 волта ...явно трябва да си взема друго реле....Помагайте хора че главата ме заболя. а бе не мога ли да усиля някак тока от зумера.Мисля че ще проработи ако пуска малко повече ток към релето... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|