Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Телефон да може да управлява релета чрез изводите на зумера
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tito_trifonov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София, Благоевград

МнениеПуснато на: Чет Яну 29, 2009 9:33    Заглавие: Телефон да може да управлява релета чрез изводите на зумера Отговорете с цитат

Здравейте! Може ли някой да ми помогне с една задачка.... Искам на едни телефон, вместо да звани да свети лампа. Направил съм схема с релета, тъй като е малко сложно... тая лампа се използва и от друго устройство(един мишпулт) като ефирна лампа в едно студио. Сега... направил съм така когато лампата свети и някой звани на телефона лампата да се гаси в такт с званенето, а когато не свети, мига в такт с званенето....(и в двата случая мига когато звани) Проблема е когато изкарам + и - от зумера на телефона и го включа към релето дето ще управлява лампата, нищо не става. Знам че релето ми е на 12 Волта и харчи около 40mA ток а доколкото можех да измеря в мултицета телефона ми пуска около 20mA.... Ако може да ми дадете схема с която да усиля тока(усилвател предполагам) така че да мога да да ми работят релетата. Разчитам и на други методи ако знаете някакви. Може да има и по-лесни начини това сам съм го измислил. При мен работи моята схема както искам, но не мога да я подкарам с телефона Sad
Ще чакам да пишете
Поздрави
Т.Трифонов
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла MSN Messenger
ststefanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 29, 2009 9:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Сложи си грец, кондензатор и ограничаващ резистор преди релето.
То вероятно е за постоянен ток, а звънеца на телефона е с променлив.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tito_trifonov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 29, 2009 9:52    Заглавие: Отговорете с цитат

ststefanov написа:
Сложи си грец, кондензатор и ограничаващ резистор преди релето.
То вероятно е за постоянен ток, а звънеца на телефона е с променлив.

Ами да... за постоянен е.... Не се бях сетил за това, ще пробвам. Колеги очаквам и други мнения.

ststefanov, Какви стойностти ще ми трябват за резистора и кондензатора...благодаря за бързия отговор.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла MSN Messenger
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 29, 2009 10:01    Заглавие: Отговорете с цитат

С още малкооо творчество или пък някакво готово решение.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
tito_trifonov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 29, 2009 12:51    Заглавие: Отговорете с цитат

сега... с граца трябва да стане.... пробвах и си направих един. На изхода на постоянно напрежение на геца получавам различни стойностти за раличните стойностти на кондензаторите. Например опитах с 470micro F и получих 10 Волта а с 33micro F 21Волта.... Ще направя така че да го докарам до 13-14 волта например. Но си мисля че и на 21 би трябвало да "помръдне" поне релето а не дава никакви признаци на живот.... дали тока му е малко и ми трябва да го усиля...
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 29, 2009 13:15    Заглавие: Отговорете с цитат

tito_trifonov написа:
... На изхода на постоянно напрежение на геца получавам различни стойностти за раличните стойностти на кондензаторите. .... Ще направя така че да го докарам до 13-14 волта например. ...

Абе карай направо нагоре щом пускат, току виж и от енергото ще може да се откачиш Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
tito_trifonov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 29, 2009 13:18    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
Абе карай направо нагоре щом пускат, току виж и от енергото ще може да се откачиш Smile

Сега казвам ви какво получавам....ако правя нещо грешно кажете :)дайте стойностти за резистор и кондензатор та да мога да захраня 12 Волта реле и ток поне 40 mA за него
Върнете се в началото
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Яну 29, 2009 14:59    Заглавие: Re: Телефон да може да управлява релета чрез изводите на зум Отговорете с цитат

tito_trifonov написа:
Проблема е когато изкарам + и - от зумера на телефона
"Зумера" на всеки телефон е различен, свържи го за проба директно на линията(виж атача). Ако пак не щракне релето, ще ти трябва отделно захр. или друго реле.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Яну 29, 2009 15:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Намери си по чувствително реле ,тогава ще сработва. Ограничаващо съпротивление би трябвало да има в самия телефон ,какъв модел си ползвал ? Може да пробваш да го намалиш ,ако няма други телефони към тази линия .
Върнете се в началото
tito_trifonov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 29, 2009 15:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Целта ми е да мога да го ползван на различни телефони... поне на 10....взех от зумера 6тото е на 12 волта а и релето ми е на 12 волта....а като зема от линията когато звъни имам 48 волта а като не имам 40 волта ...явно трябва да си взема друго реле....Помагайте хора че главата ме заболя. а бе не мога ли да усиля някак тока от зумера.Мисля че ще проработи ако пуска малко повече ток към релето...
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Страница 1 от 9

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети