| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 28, 2005 19:12 Заглавие: |
|
|
Това нещо го има направено и то поне от няколко години. Луминисцентната лампа е синкава, но не ултравиолетова като в дискотека. Лампата е по средата и насекомите влизат от двете страни. Ползва се мрежа с дупка около 1 см, ползват я в строителството. Луминисцентната лампа 20 или 40W и по дължината. Напречно сечение на конструкцията (двустранна) около 15 Х 25 см. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Desert Leo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 28, 2005 19:15 Заглавие: |
|
|
Като пишех постинга си, в главата ми (кой знае защо) се въртеше антиинсект лампата. Виждал съм такава, но не в България и не знам дали тук се срещат. Конструкцията е подобна на това което описва dinkomail, но не се заинтересувах много тогава. Аз също бих си направил подобно нещо. Има и защо да отмъщавам на комарите - заради тях прекарах малария .
С две решетки ще стане, но трябва да се поработи по изолацията между тях и доброто заземяване/зануляване на защитната решетка.
Кондензатор зареден до 300V и автомобилна бобина ще свършат работа, а останалото е въпрос на индивидуално предпочитание - ако има трансвертер 12->300V може да се използва и в полеви условия от акумулатор.
Не знам каква лампа би привлякла най-добре насекомите, но това може да се пробва. |
|
|
 |
dinkomail Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 28, 2005 19:50 Заглавие: |
|
|
направих някакъв опит за скица (с беглите ми познания по Корел)
http://dinkobarulov.hit.bg/images/fly_project.gif
И аз съм го виждал готово, и не съм претендирал да с моя идея, просто в България не се продават. Произвеждат ги "Терминикс". Това което бях видял е за монтаж на стена и имаше решетка от едната страна, но признавам че използването на двете страни ми хареса повече като идея. Само че тогава ще трябват 2 решетки, а именно решетката ми се вижда трудната част за изпънение.
А как ще е по-удачно да се докара 25-30кВт - с повишаващ траф или с умножител (с кондензатори и диоди). Или комбинация от двете?
А колко волта се постигат с "кондензатор зареден до 300V и автомобилна бобина"[/quote] _________________ e-mail: [email protected] , ICQ: 278-878-126 |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
|
|
 |
Psihopata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 28, 2005 21:09 Заглавие: |
|
|
Toва не върши работа. Едини приател си бяше купил и файда никаква поне по неговите думи, аз не съм го пробвал ама му вярвам. _________________ You can -- and should -- create Art and Beauty on a computer.
Computers can -- and should -- change your life for the better. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
|
|
 |
dinkomail Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 28, 2005 22:19 Заглавие: |
|
|
това вече е истината - тази първата е като тази която съм виждал и наистина мухите падаха пред очите ми.
Все пак искам сам да си я направя за да и се радвам повече (смятам разбирате за какво говоря). Та на този сайт пише че напрежението е 900 волта (явно електродите на мрежата в случая са на по-малко от 1 см разстояние), а лампите са 4 ватови тип BL - знае ли някой какво ще рече това?
Очаквам предложение как най-лесно да се постигне въпросното напрежение 900 волта постоянно.
Ако някой има идея как да се увеличи ефикасността на устройството като цяло, нека не се срамува да я сподели.
Аз например си мисля за добавяне на някаква химия в комбинация с лампата - сещате се за онези "фотоленти" на които залепват горките мухи - т.е. нещо подобно на техните феромони което да ги привлича. Така може да привлечем и някои видове (дори и пълзящи) които не се кефят на синята луминисцентна светлина - увеличаваме ефикасността. _________________ e-mail: [email protected] , ICQ: 278-878-126 |
|
|
 |
Alpha_Fox Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 28, 2005 22:25 Заглавие: |
|
|
| приятел разглеждаи тези два проводника като въздушен кондензатор. т.е използваи формулата за намиране на пробивното напрежение в кондензатор и кото за разтояние между двете плочи накондензатора използваи разтоянието между двата проводника. |
|
|
 |
Nosuch Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2005 0:21 Заглавие: |
|
|
относно високото напрежение (напр. 1000 В) се постига много лесно с помоща на т.нар FLYOFF eфект или ефектан на остатъчната индукция (моля да ме извинят професионалистите ако бъркам термините , но се надявам да се сетите за какво става дума). Проявява се при рязко изключване на захранването на индуктор като веднага след това напрежението се покачва зна4ително поради остатъчната индукция. Това стои в основата и на подаването на искра при автомобилите като за индуктор служи автотрансформатор (бобината) на автомобила. Лично аз съм докарвал 480В с индуктор 0.32мХенри , транзистор за ключ irf840 и захранване 12В (импулсния генератор на PI металотърса4ите)
Практи4ески този метод е доста приложим за целта като напрежението може да се повишава доста. Без оба4е автотрансформатор то се ограни4ава от пробивнато напрежение на транзисторния клюя, но с автотрансфрорматор може да достигне доста високи стойности. на симулация съм виждал 20КВ от 12В захранване. ако се ползва един ИГБТ транзистор с пробивно напрежение 1200В без траф. то може да се докара поне 1180В. АКО СЕ ИНТЕРЕСУВАТЕ МОГА ДА ДАМ И ПО-ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ
Дали тези 900В оба4е ще могат да трепят гадините? Без проблем 6те им пуснем дори 1100В ако сме сигурни 4е ще мрът. Я някои дето са го друсали 1000В да каже ?
P.S - a някои ще даде ли наи-после формула за пробивното напрежение? |
|
|
 |
dinkomail Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2005 8:28 Заглавие: |
|
|
nosuch, дай някаква схема със стойности на елементите ако може (за 1000-1200 волта).
Колкото до гадинките - на тях им трябва много малко - тук високото напрежение се изисква не за да е достатъчно да ги убие, а защото разстоянието между електродите трябва да е достатъчно голямо за да могат и по-едрите мухи да минават свободно през решетката. _________________ e-mail: [email protected] , ICQ: 278-878-126 |
|
|
 |
|