| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Deyan67 Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 11, 2009 9:27 Заглавие: Манипулация в етажното ел.табло |
|
|
Снощи станах свидетел на следната ситуация:
Слизам към 8:30 вечерта в мазето за дърва /с локално парно съм/ и докато си пълнех чувала чувам, че на площадката на първия етаж става нещо подозрително-стълбищния автомат непрекъснато се включва и се прави нещо /аз се бавих долу около 10мин./. В първия момент помислих, че са разни наркоманчета и тъкмо се канех като изляза да ги наритам както винаги, когато видях две здрави момчета да ровят в етажното ел. табло. В същото време трети пазеше на входа на блока. До тук добре-качих се в асансьора и се прибрах /живея на 5 етаж/. Обаче същата ситуация се повтори и с таблото на нашия етаж-момчетата ровеха ел.мера на комшията. Направих се, че отивам до магазина и ги попитах какво става, при което комшията невъзмутимо отговори - АВАРИЯ !!! Да бе едновременно в таблата на 1 и 5 етаж. Двамата са авери и тарикатите на входа. По късно погледнах ел.мерите в таблото /2 на етаж/-неговият се въртеше бавно, моят според консуматорите и спира при сваляне на предпазителя.
Та въпросът ми е каква може да е манипулацията и какви мерки да предприема. Тук някъде във форума пишеше, че слагали съпротивление на напреженовата намотка, а по късно идвали други момченца да искат пак пари за да не те изпеят на енергото. Дали да изчакам да се случи това или да уведомя енергото? Притеснява ме това, че по ключалката на таблото има явни следи от интервенция за което могат да обвинят и мен. Успях да видя колата с която си тръгнаха и полвината номер.
Та какво ще ме посъветвате вие? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 11, 2009 9:51 Заглавие: |
|
|
Можеш да сигнализираш за това ,но както описваш за едрите момчета малко е страшничко .Сам трябва да прецениш! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 11, 2009 10:03 Заглавие: |
|
|
Искаш им служебна карта - трябва да се легитимират. Ако не го направят и се открехват - викаш полиция. Безплатно е.
Какво значи "тарикатите на входа"? В него ли живеят? Значи не са от ЕРП. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 11, 2009 10:22 Заглавие: |
|
|
| Едрите момчета не са от входа и изобщо не са служители на ЕРП. Явно не сте ме разбрали правилно-те явно са извикани от двете тарикатчета от входа за да им бутнат ел.мерите. А за оплакване наистина си е сташничко затова искам съвети. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 11, 2009 10:35 Заглавие: |
|
|
| Всъщност от какво да се оплакваш? По скоро трябва като буден гражданин да сигнализираш. Ако може - анонимно. Щото тия мутри благодарение на властта която е в момента пак взеха да си надигат главите ( те не са се и скривали де). |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 11, 2009 10:55 Заглавие: |
|
|
| Имам някакви връзки в ЕРП-то и моята идея беше като съвета на Pamporov - неофициален анонимен сигнал. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 11, 2009 11:43 Заглавие: |
|
|
Анонимен , ама са ви видяли . |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Фев 11, 2009 18:15 Заглавие: |
|
|
Попринцип тия манипулации ги правят хора на Ел. разпределителното Дружество.. Като си има 2-3 както каза по якички който са охрана ако стане нещо...Има и хора който не са служители на въпросните дружества но и те си ходят с охрана!Ако им пойскаш да се лигитимират те си имат и документи така, че пак неможеш да разбереш.Лично аз не бих се занимавал тъй като Ти ще си първия заподозрян от тях..Ако не Ти пречи не се занимавай с глупости от който няма да спечелиш нищо, а само ще си навредиш ( това си е мое мнение )  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 11, 2009 19:34 Заглавие: |
|
|
| DJ69VN написа: | | Ако не Ти пречи не се занимавай с глупости от който няма да спечелиш нищо |
От такава логика сега сме на това дередже - за смех на кокошките, най-ос*аната държава в Европа! Щото и да видим някой до нас да се*е, си викаме "абе кво да му се отварям, нали така или иначе нищо няма да спечеля"
Наричам го "булгаристански комплекс"
А конкретно по темата - не се занимавай с МВР, там от 10 души 9 са на заплата и при бандитите. ЕРП-то си има собствени служби против измамите (то и самото ЕРП е измамник, ама на едро, а тези 'служители' му бутат галимерата). Към тях се обърни. Завърти 1-2 телефона в работно време в централния офис, и питай в кой отдел и поименно на кого да сигнализираш за 'нередност'. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 0:41 Заглавие: |
|
|
Много ми е чудно да видя крайния резултат... като се обади... ще му кажат едва ли не "вие се най съвестния ще му приказват 392093092 хубави приказки и като затвори телефона ще му теглят една ...." защото и шефовете са в играта и още много хора по съответните инстанции.. просто ня ми се изброяват имена и позиции ама са МНОГО!
п.п. Трябва да ти е ясно с кой хора можеш да се бориш и с кои не!И аз не съм съгласен с това да се краде но нищо немога да направя а всеки ден пред мен се краде МНОГО!Но аз нищо немога да направя просто трябва да си търпя иначе горя и аз..... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|