Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Манипулация в етажното ел.табло
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Deyan67
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Burgas

МнениеПуснато на: Сря Фев 11, 2009 9:27    Заглавие: Манипулация в етажното ел.табло Отговорете с цитат

Снощи станах свидетел на следната ситуация:

Слизам към 8:30 вечерта в мазето за дърва /с локално парно съм/ и докато си пълнех чувала чувам, че на площадката на първия етаж става нещо подозрително-стълбищния автомат непрекъснато се включва и се прави нещо /аз се бавих долу около 10мин./. В първия момент помислих, че са разни наркоманчета и тъкмо се канех като изляза да ги наритам както винаги, когато видях две здрави момчета да ровят в етажното ел. табло. В същото време трети пазеше на входа на блока. До тук добре-качих се в асансьора и се прибрах /живея на 5 етаж/. Обаче същата ситуация се повтори и с таблото на нашия етаж-момчетата ровеха ел.мера на комшията. Направих се, че отивам до магазина и ги попитах какво става, при което комшията невъзмутимо отговори - АВАРИЯ !!! Да бе едновременно в таблата на 1 и 5 етаж. Двамата са авери и тарикатите на входа. По късно погледнах ел.мерите в таблото /2 на етаж/-неговият се въртеше бавно, моят според консуматорите и спира при сваляне на предпазителя.
Та въпросът ми е каква може да е манипулацията и какви мерки да предприема. Тук някъде във форума пишеше, че слагали съпротивление на напреженовата намотка, а по късно идвали други момченца да искат пак пари за да не те изпеят на енергото. Дали да изчакам да се случи това или да уведомя енергото? Притеснява ме това, че по ключалката на таблото има явни следи от интервенция за което могат да обвинят и мен. Успях да видя колата с която си тръгнаха и полвината номер.
Та какво ще ме посъветвате вие?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 11, 2009 9:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Можеш да сигнализираш за това ,но както описваш за едрите момчета Wink малко е страшничко Wink .Сам трябва да прецениш!
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Сря Фев 11, 2009 10:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Искаш им служебна карта - трябва да се легитимират. Ако не го направят и се открехват - викаш полиция. Безплатно е.

Какво значи "тарикатите на входа"? В него ли живеят? Значи не са от ЕРП.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Deyan67
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 11, 2009 10:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Едрите момчета не са от входа и изобщо не са служители на ЕРП. Явно не сте ме разбрали правилно-те явно са извикани от двете тарикатчета от входа за да им бутнат ел.мерите. А за оплакване наистина си е сташничко затова искам съвети.
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 11, 2009 10:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Всъщност от какво да се оплакваш? По скоро трябва като буден гражданин да сигнализираш. Ако може - анонимно. Щото тия мутри благодарение на властта която е в момента пак взеха да си надигат главите ( те не са се и скривали де).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Deyan67
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 11, 2009 10:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам някакви връзки в ЕРП-то и моята идея беше като съвета на Pamporov - неофициален анонимен сигнал.
Върнете се в началото
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 11, 2009 11:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Анонимен , ама са ви видяли Wink .
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Сря Фев 11, 2009 18:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Попринцип тия манипулации ги правят хора на Ел. разпределителното Дружество.. Като си има 2-3 както каза по якички който са охрана ако стане нещо...Има и хора който не са служители на въпросните дружества но и те си ходят с охрана!Ако им пойскаш да се лигитимират те си имат и документи така, че пак неможеш да разбереш.Лично аз не бих се занимавал тъй като Ти ще си първия заподозрян от тях..Ако не Ти пречи не се занимавай с глупости от който няма да спечелиш нищо, а само ще си навредиш ( това си е мое мнение ) Smile
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Фев 11, 2009 19:34    Заглавие: Отговорете с цитат

DJ69VN написа:
Ако не Ти пречи не се занимавай с глупости от който няма да спечелиш нищо

От такава логика сега сме на това дередже - за смех на кокошките, най-ос*аната държава в Европа! Щото и да видим някой до нас да се*е, си викаме "абе кво да му се отварям, нали така или иначе нищо няма да спечеля"

Наричам го "булгаристански комплекс"

А конкретно по темата - не се занимавай с МВР, там от 10 души 9 са на заплата и при бандитите. ЕРП-то си има собствени служби против измамите (то и самото ЕРП е измамник, ама на едро, а тези 'служители' му бутат галимерата). Към тях се обърни. Завърти 1-2 телефона в работно време в централния офис, и питай в кой отдел и поименно на кого да сигнализираш за 'нередност'.
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Чет Фев 12, 2009 0:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Много ми е чудно да видя крайния резултат... като се обади... ще му кажат едва ли не "вие се най съвестния ще му приказват 392093092 хубави приказки и като затвори телефона ще му теглят една ...." защото и шефовете са в играта и още много хора по съответните инстанции.. просто ня ми се изброяват имена и позиции ама са МНОГО!
п.п. Трябва да ти е ясно с кой хора можеш да се бориш и с кои не!И аз не съм съгласен с това да се краде но нищо немога да направя а всеки ден пред мен се краде МНОГО!Но аз нищо немога да направя просто трябва да си търпя иначе горя и аз.....
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети