Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Съвети и препоръки към начинаещия :]
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
DebiaN
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 12, 2009 18:27    Заглавие: Съвети и препоръки към начинаещия :] Отговорете с цитат

Здравейте на всички Smile
Нов съм в този форум - както сигурно забелязвате и почти нищо незнам за електрониката (имам си малко понятие от електротехника, но не и от електроника)
Но въпреки това имам огромно желание да се занимавам с това Smile
Просто така за развлечение Very Happy
Ако можете да ме насочите към нещо по-лесно за правене + малко указания и инструкции (като за ламери Very Happy )
Да мога да си свързвам вкъщи и да се кефя, направо ще сте златни ... даже направо цена няма да имате Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ge6a_kj
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Чет Фев 12, 2009 18:33    Заглавие: .... Отговорете с цитат

Виж Tук или Тук ,ако искаш разбирасе нещо, което да си го поръчаш и да го сглобиш Успех! Wink
DebiaN
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 12, 2009 22:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Разгледах по-обстойно форума и се спрях на цветомузиката или там както се казва Very Happy Харесва ми просто как изглежда :р + това и ще ми върши работа ^^
Ще ми кажете ли какви материали ще са ми нужни Very Happy
И да се мятам Very Happy

//Едит: Щях да забравя да кажа, че с поръчване и такива работи не ми се занимава Sad
Върнете се в началото
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Чет Фев 12, 2009 23:41    Заглавие: Отговорете с цитат

DebiaN написа:

//Едит: Щях да забравя да кажа, че с поръчване и такива работи не ми се занимава Sad

А какво ти се прави!? Каквото и да решиш да правиш, все ще ти трябват елементи и материали.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
maistor trichko
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 13, 2009 9:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз на времето /A long time ago, in a galaxy far, far away... Laughing / си бях направил детекторен приемник. На една тръба за канал, пластмасова, се навива медна тел, кондензатор не знам дали имаше. След това диодче, слушалки, заземяване и десетина метра антена. И.... О, чудо! Взе, че свирна! Бех тотално потресен, как може без ток или батерия да свири. Laughing Ма много му се кефех. Ама си бех лапе, четвърти клас келеш... Twisted Evil
Върнете се в началото
DebiaN
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 13, 2009 10:32    Заглавие: Отговорете с цитат

eler написа:
DebiaN написа:

А какво ти се прави!? Каквото и да решиш да правиш, все ще ти трябват елементи и материали.

Имах впредвид, че неми се занимава с интернет пазаруване, куриери и други (Първото, което е нямам дебитна карта =] ) Smile
Предпочитам да поубиколя и да си набавя нужните маТРиали като разгледам на лайв (както се казва) Smile

Модерирано от RC
Дали (и кога) ще разбереш, че за отговор се ползва бутона и пълните цитати (особенно пък и с вложени такива) при използването на бутона са нежелателни и против възприетите правила във форума?

А така също не е необходимо когато пишеш нещо, постоянно да натискаш бутона "Enter" и едно писание което може да е на 3 реда, да го правиш насила на 9-10!
Не ти ли прави впечатление, че постовете ти изглеждат по друг начин от това което пускаш в първия момент?
Това, че си нов по никакъв начин не означава, че не трябва да се запознаеш с правилата.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 13, 2009 11:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Коя цветомузика те интересува конкретно?
Какво си видял във форума?Иначе мисля че е най-удачно да се насочиш към някой от китовете за сглобяване-те има в момента поне 3-4 фирми на пазара,които предлагат китове за сглабяне.Добрикит,Неомонтана,Млад Конструктор,Хобикит.Пишеш в гугъл-влизаш в сайта на съответната фирма,гледаш и харесваш.
Като не е задължително да купуваш кита-от конкретната схема можеш да си извадиш елементите и да си ги закупиш от магазина.Ще ти трябва в тоя случай някаква универсална платка и разбира се що-годе свестен поялник и тинол и разни дребни инструменти-клещи,отвертки,пинсети...
DebiaN написа:
Първото, което е нямам дебитна карта

Не ти е и нужна за пазаруване през интернет (поне повечето места).
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Пет Фев 13, 2009 13:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз си пазарувам електронни елементи по интернет с наложен платеж. Цъкаш, цъкаш с мишката и след два дни куриера ти носи елементите в къщи. Плащаш му ги и толкова. Де да беше така когато правех първите си стъпки в електрониката...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ge6a_kj
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Пет Фев 13, 2009 15:05    Заглавие: ... Отговорете с цитат

Моето мнени е:Купуваш си по нета само готова платка (там където има китчета обикновено пише ако искате само платка .... ), намираш схемата(обикновено я има пак при китчетата), правиш списък с нужните ти елементи и си ги купуваш.След това запояваш елементите и си готов.Така хем няма да се занимаваш с правене на платки, хем ще минеш по евтино (поне с 3-5 лева по-малко, отколкото да си поръчаш кит).Но все пак както ти си решиш за мен това е по-удачният вариант.Успех! Wink

ПС:както каза eler: избираш начин за доставяне с наложен платеж, носят ти го на краката, плащаш и си готов Wink
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 13, 2009 16:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Повечето от нещата спокойно си стават и на универсална платка.Тамън може да я ползва за много устройства,а и стимулира практическото мислене.
С готова платка за конкретното устройство и баба знае-насища и пуска.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети