| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DebiaN Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 18:27 Заглавие: Съвети и препоръки към начинаещия :] |
|
|
Здравейте на всички
Нов съм в този форум - както сигурно забелязвате и почти нищо незнам за електрониката (имам си малко понятие от електротехника, но не и от електроника)
Но въпреки това имам огромно желание да се занимавам с това
Просто така за развлечение
Ако можете да ме насочите към нещо по-лесно за правене + малко указания и инструкции (като за ламери )
Да мога да си свързвам вкъщи и да се кефя, направо ще сте златни ... даже направо цена няма да имате  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ge6a_kj Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 18:33 Заглавие: .... |
|
|
Виж Tук или Тук ,ако искаш разбирасе нещо, което да си го поръчаш и да го сглобиш Успех!  _________________ Знаете ли, че светлината е по-бърза от звука. Доказано е, че изглеждаш интелигентен преди да си отвориш устата! |
|
|
 |
DebiaN Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 22:39 Заглавие: |
|
|
Разгледах по-обстойно форума и се спрях на цветомузиката или там както се казва Харесва ми просто как изглежда :р + това и ще ми върши работа ^^
Ще ми кажете ли какви материали ще са ми нужни
И да се мятам
//Едит: Щях да забравя да кажа, че с поръчване и такива работи не ми се занимава  |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 23:41 Заглавие: |
|
|
| DebiaN написа: |
//Едит: Щях да забравя да кажа, че с поръчване и такива работи не ми се занимава  |
А какво ти се прави!? Каквото и да решиш да правиш, все ще ти трябват елементи и материали. |
|
|
 |
maistor trichko Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 9:17 Заглавие: |
|
|
Аз на времето /A long time ago, in a galaxy far, far away... / си бях направил детекторен приемник. На една тръба за канал, пластмасова, се навива медна тел, кондензатор не знам дали имаше. След това диодче, слушалки, заземяване и десетина метра антена. И.... О, чудо! Взе, че свирна! Бех тотално потресен, как може без ток или батерия да свири. Ма много му се кефех. Ама си бех лапе, четвърти клас келеш...  |
|
|
 |
DebiaN Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 10:32 Заглавие: |
|
|
| eler написа: | | DebiaN написа: |
А какво ти се прави!? Каквото и да решиш да правиш, все ще ти трябват елементи и материали. |
Имах впредвид, че неми се занимава с интернет пазаруване, куриери и други (Първото, което е нямам дебитна карта =] )
Предпочитам да поубиколя и да си набавя нужните маТРиали като разгледам на лайв (както се казва)
Модерирано от RC
Дали (и кога) ще разбереш, че за отговор се ползва бутона и пълните цитати (особенно пък и с вложени такива) при използването на бутона са нежелателни и против възприетите правила във форума?
А така също не е необходимо когато пишеш нещо, постоянно да натискаш бутона "Enter" и едно писание което може да е на 3 реда, да го правиш насила на 9-10!
Не ти ли прави впечатление, че постовете ти изглеждат по друг начин от това което пускаш в първия момент?
Това, че си нов по никакъв начин не означава, че не трябва да се запознаеш с правилата. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 11:00 Заглавие: |
|
|
Коя цветомузика те интересува конкретно?
Какво си видял във форума?Иначе мисля че е най-удачно да се насочиш към някой от китовете за сглобяване-те има в момента поне 3-4 фирми на пазара,които предлагат китове за сглабяне.Добрикит,Неомонтана,Млад Конструктор,Хобикит.Пишеш в гугъл-влизаш в сайта на съответната фирма,гледаш и харесваш.
Като не е задължително да купуваш кита-от конкретната схема можеш да си извадиш елементите и да си ги закупиш от магазина.Ще ти трябва в тоя случай някаква универсална платка и разбира се що-годе свестен поялник и тинол и разни дребни инструменти-клещи,отвертки,пинсети...
| DebiaN написа: | | Първото, което е нямам дебитна карта |
Не ти е и нужна за пазаруване през интернет (поне повечето места). _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 13:01 Заглавие: |
|
|
| Аз си пазарувам електронни елементи по интернет с наложен платеж. Цъкаш, цъкаш с мишката и след два дни куриера ти носи елементите в къщи. Плащаш му ги и толкова. Де да беше така когато правех първите си стъпки в електрониката... |
|
|
 |
ge6a_kj Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 15:05 Заглавие: ... |
|
|
Моето мнени е:Купуваш си по нета само готова платка (там където има китчета обикновено пише ако искате само платка .... ), намираш схемата(обикновено я има пак при китчетата), правиш списък с нужните ти елементи и си ги купуваш.След това запояваш елементите и си готов.Така хем няма да се занимаваш с правене на платки, хем ще минеш по евтино (поне с 3-5 лева по-малко, отколкото да си поръчаш кит).Но все пак както ти си решиш за мен това е по-удачният вариант.Успех!
ПС:както каза eler: избираш начин за доставяне с наложен платеж, носят ти го на краката, плащаш и си готов  _________________ Знаете ли, че светлината е по-бърза от звука. Доказано е, че изглеждаш интелигентен преди да си отвориш устата! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 16:23 Заглавие: |
|
|
Повечето от нещата спокойно си стават и на универсална платка.Тамън може да я ползва за много устройства,а и стимулира практическото мислене.
С готова платка за конкретното устройство и баба знае-насища и пуска. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|