| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bengata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 16, 2009 12:09 Заглавие: SIEMENS Bildmeister FC852 шаси FM100-20 |
|
|
Много поразии първо в захранването TDA4600 , след това краен транзистор на ТХО-то BU208D.След отстраняването на дефекните елементи при пускане пищи ТХО-то. С разкачен колектор на BU208D и сложена лампа 70W захранването работи и държи на товар.
Съмнявам се в ТХО-то , то е червено с два надписа първият почва с 9 и много цифро а вторият е HR6311 не мога да преценя дали е сменявано защото е препоявано.
Въпроса дали е това ТХО , кинескоп 67 см Някой можели да ми каже със сигорност каво е ТХО-то
Например HR6321
Последната промяна е направена от Bengata на Съб Фев 21, 2009 19:07; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 16, 2009 13:28 Заглавие: |
|
|
Не 70, а 100W крушка! Колко е +В и дали е стабилно с крушка? Провери ли за късо вторичните вериги на ТХО? А как се проверява дали е ТХО, това сме го писали неведнъж. И кое пищи ТХО-то или захранването? Я помисли! И като пищи, колко е +В? _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 16, 2009 13:51 Заглавие: |
|
|
| +В с 70W e 152V стабилно е.Вторичните вериги на ТХО-то са проверени за късо.ТХО-то то пищи не съм мерил +В в случая. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 16, 2009 14:08 Заглавие: |
|
|
| Добре ще го направя и това.Имаше пробил още един транзистор V710 по схема клати Т710 които подава сигнал на базата на BU208D.При откачен колектор на BU208D на въпросния транзистор V710 съм измерил следните напрежения ,на колектора 8,9 V а на базата 0,4 Като се пребирам довечера ще мина да купя едно ТХО от Електронинвест за всеки случай. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 9:56 Заглавие: |
|
|
Така да докладвам купих ново ТХО монтирах го телевизора тръгна.Но с намален вертикален размер , реголирах го с тримера и почна да БРЪМЧИ отклонителната система коет изобщо не ми хареса.Другото състава е следния TDA3300B TDA3030B "процесора не мога да го кажа защото е тип китаиска плюнка и нищо не пише на него" няма цветност черно бяло изображение може да е намалено от дистанционото но няма как да се убедя че е така нямам пулт и не знам какъв трябва да е.
След 30 минутно чесане по главата нищо не останових относно цветността.
И как то си работеше направи следната мизерия появиха се четири двоики хоризонтални прави черти зелени през десетина сантиметра и и изображението се влоши , като в средата е силно расфокосирано а в двата вертикални края на кинескопа е тъмно.
Дали сам попаднал на менте ТХО и какво ще кажете за цветноста. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 10:45 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | тип китаиска плюнка |
Няма нищо общо с Китай-просто е ХИС.
| Цитат: | | Дали сам попаднал на менте ТХО |
Ами на това щеше да ти се отговори ако поне беше казал
-кое от двете ТХОта в крайна сетка купи-щото в тая тема беше посъветван за едното,в другия форум за противоположното.
-и на кой производител е ТХОто.
| Цитат: | | може да е намалено от дистанционото но няма как да се убедя че е така нямам пулт и не знам какъв трябва да е. |
В другата тема ремонтират телевизор без осцилоскоп,тука без универсално ДУ.Е па купи си едно свястно универсално ДУ-във всеки сервиз трябва да има,поне едно.
Ама говоря за свястно-MAK,VISA...не от магазина "всичко за левче".
По всяка вероятност цветността ти е намалена.
| Цитат: | четири двоики хоризонтални прави черти зелени през десетина сантиметра и и изображението се влоши , като в средата е силно расфокосирано а в двата вертикални края на кинескопа е тъмно.
|
По всяка вероятност искрене около фокусировката някъде-огледай. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 11:26 Заглавие: |
|
|
ТХО-то забравих да го напиша не е HR6311 a e HR6321 това купих А производителят е HG Швейцарско
| Цитат: | във всеки сервиз трябва да има,поне едно.
|
Аз съм хобист правяго от спортна злоба събирам сандъци правя ги и ги колекционирам  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 14:46 Заглавие: |
|
|
За HGто на 6321-работи със сигурност,щото съм взимал няколко.За другото-не знам (не съм купувал).
Само че по спомени ТХОто и според мене е това което е казал Филипов,а не това което си взел.
А универсалното ДУ е нещо което задължително трябва да си вземеш-без значение дали се занимаваш,като хоби или като професионалист.Просто ще ти спести доста мъки. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|