Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SIEMENS Bildmeister FC852 шаси FM100-20
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bengata
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Фев 16, 2009 12:09    Заглавие: SIEMENS Bildmeister FC852 шаси FM100-20 Отговорете с цитат

Много поразии първо в захранването TDA4600 , след това краен транзистор на ТХО-то BU208D.След отстраняването на дефекните елементи при пускане пищи ТХО-то. С разкачен колектор на BU208D и сложена лампа 70W захранването работи и държи на товар.
Съмнявам се в ТХО-то , то е червено с два надписа първият почва с 9 и много цифро а вторият е HR6311 не мога да преценя дали е сменявано защото е препоявано.
Въпроса дали е това ТХО , кинескоп 67 см Някой можели да ми каже със сигорност каво е ТХО-то
Например HR6321

Последната промяна е направена от Bengata на Съб Фев 21, 2009 19:07; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Фев 16, 2009 13:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Не 70, а 100W крушка! Колко е +В и дали е стабилно с крушка? Провери ли за късо вторичните вериги на ТХО? А как се проверява дали е ТХО, това сме го писали неведнъж. И кое пищи ТХО-то или захранването? Я помисли! И като пищи, колко е +В?
Bengata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 16, 2009 13:51    Заглавие: Отговорете с цитат

+В с 70W e 152V стабилно е.Вторичните вериги на ТХО-то са проверени за късо.ТХО-то то пищи не съм мерил +В в случая.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Фев 16, 2009 13:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Такова е ТХО, 6321 е за 56 см. Извади извода към фокусиращия потенциометър да видим ще скачат искри.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Bengata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 16, 2009 14:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре ще го направя и това.Имаше пробил още един транзистор V710 по схема клати Т710 които подава сигнал на базата на BU208D.При откачен колектор на BU208D на въпросния транзистор V710 съм измерил следните напрежения ,на колектора 8,9 V а на базата 0,4 Като се пребирам довечера ще мина да купя едно ТХО от Електронинвест за всеки случай.
Върнете се в началото
Bengata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 17, 2009 9:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Така да докладвам купих ново ТХО монтирах го телевизора тръгна.Но с намален вертикален размер , реголирах го с тримера и почна да БРЪМЧИ отклонителната система коет изобщо не ми хареса.Другото състава е следния TDA3300B TDA3030B "процесора не мога да го кажа защото е тип китаиска плюнка и нищо не пише на него" няма цветност черно бяло изображение Rolling Eyes може да е намалено от дистанционото но няма как да се убедя че е така нямам пулт и не знам какъв трябва да е.
След 30 минутно чесане по главата нищо не останових относно цветността.
И как то си работеше направи следната мизерия появиха се четири двоики хоризонтални прави черти зелени през десетина сантиметра и и изображението се влоши , като в средата е силно расфокосирано а в двата вертикални края на кинескопа е тъмно.
Дали сам попаднал на менте ТХО и какво ще кажете за цветноста.
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 17, 2009 10:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Схема: http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/465/Blaupunkt_FM100-20.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 17, 2009 10:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
тип китаиска плюнка

Няма нищо общо с Китай-просто е ХИС.
Цитат:
Дали сам попаднал на менте ТХО

Ами на това щеше да ти се отговори ако поне беше казал
-кое от двете ТХОта в крайна сетка купи-щото в тая тема беше посъветван за едното,в другия форум за противоположното.
-и на кой производител е ТХОто.
Цитат:
може да е намалено от дистанционото но няма как да се убедя че е така нямам пулт и не знам какъв трябва да е.

В другата тема ремонтират телевизор без осцилоскоп,тука без универсално ДУ.Е па купи си едно свястно универсално ДУ-във всеки сервиз трябва да има,поне едно.
Ама говоря за свястно-MAK,VISA...не от магазина "всичко за левче".
По всяка вероятност цветността ти е намалена.
Цитат:
четири двоики хоризонтални прави черти зелени през десетина сантиметра и и изображението се влоши , като в средата е силно расфокосирано а в двата вертикални края на кинескопа е тъмно.

По всяка вероятност искрене около фокусировката някъде-огледай.
Bengata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 17, 2009 11:26    Заглавие: Отговорете с цитат

ТХО-то забравих да го напиша не е HR6311 a e HR6321 това купих Embarassed А производителят е HG Швейцарско
Цитат:
във всеки сервиз трябва да има,поне едно.

Аз съм хобист правяго от спортна злоба събирам сандъци правя ги и ги колекционирам Very Happy
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 17, 2009 14:46    Заглавие: Отговорете с цитат

За HGто на 6321-работи със сигурност,щото съм взимал няколко.За другото-не знам (не съм купувал).
Само че по спомени ТХОто и според мене е това което е казал Филипов,а не това което си взел.
А универсалното ДУ е нещо което задължително трябва да си вземеш-без значение дали се занимаваш,като хоби или като професионалист.Просто ще ти спести доста мъки.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети