| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gvdgvdgvd Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 18, 2009 21:48 Заглавие: От инфраред ресивер до wireless |
|
|
здравейте! преди достаа месеци година може би бях направил http://hobby.neomontana-bg.com/kit120.htm
в сайта е даден и софт Girder 3.0
с който можете да правите неограничени настройкии да командвате всеки аспектна вашето PC с дист за TV, климатик или друго
понеже програмата има plug in keyboard би следвало този приемник
да е подходящ за безжична клавиатура с инфрачервен предавател (трансмитер)
аз не съм виждал никаде такива клавиатури и бих искал от старата ми клавиатура да си направя такова нещо
да го вградя в клавиатурата с една батерийка ли ийон например която да се захранва от компа през USB например
освен това новия ми комп няма COM порт и не мога да включа този приемник от неомонтана но това въобще не е проблем!!!
има за 4 долара USB to RS232 (DOM port) dongle
което ще рече адаптор от USB към COM port !!!
даже в нета намерих datasheet на такъв чип направен специално за адаптер от USB към COM порт
няма да се занимавам да го правя защото чипае много малък и е по лесно да си го купя готово вместо да търся елементи и да правя платка
и така за ТРАНСМИТЕРА;
трябва ми схема на трансмитер който да се свърже към клавиатурата и с инфрачервен диод да предава на трансмитера който е на комп и да работи като клавиатура (е ще се настрои и със софтуера допълнително ако е нужно)
значи PS2 конектора на клавиатурата имаще май 5 крачета
по 4 от кабелите май се предаваха сигналите към комп.
клавиатурата има около 102 бутона (стандартната клавиатура)
и ще трябва такъв чип на 38 килохерца май бяха стандартните
освен това имам един стар IRDA USB порт който е предавател-приемник и го ползвах за телефона да си прехвърлям
той може би също може да се ползва но друг е въпроса с намирането на драйвери след като един приятел ми счупи диска с по горните
и така ако някой знае такъв чип който ще свърши работа или може да предложи готова схема -ще съм много благодарен
Подобни писания без главни букви и изречения в "телеграфен стил" във форума не се толерират И не е нужно след всяка втора дума да продължаваш на нов ред |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gvdgvdgvd Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 18, 2009 22:02 Заглавие: |
|
|
намерих нещо но незнам дали ще стсане пише че има 2000 командии че май става за клавиатура
помощ за схема
и как да го свържа със инфрачервения диод
аа то в самия чип има keyboard driver decoder
които се свързва с 8 пина от 9 до 17
който разбира как може да стане ->  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 18, 2009 22:15 Заглавие: |
|
|
Ти какво си мислиш,че това червеното го пишем ей така,щото си нямаме друга работа ли?
Айде катинар
Ще пишем и ще бришем така дорде се научим и дорде благоволим да прочетем правилата  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|