Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

От инфраред ресивер до wireless

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
gvdgvdgvd
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 18, 2009 21:48    Заглавие: От инфраред ресивер до wireless Отговорете с цитат

здравейте! преди достаа месеци година може би бях направил http://hobby.neomontana-bg.com/kit120.htm

в сайта е даден и софт Girder 3.0
с който можете да правите неограничени настройкии да командвате всеки аспектна вашето PC с дист за TV, климатик или друго

понеже програмата има plug in keyboard би следвало този приемник
да е подходящ за безжична клавиатура с инфрачервен предавател (трансмитер)
аз не съм виждал никаде такива клавиатури и бих искал от старата ми клавиатура да си направя такова нещо

да го вградя в клавиатурата с една батерийка ли ийон например която да се захранва от компа през USB например

освен това новия ми комп няма COM порт и не мога да включа този приемник от неомонтана но това въобще не е проблем!!!

има за 4 долара USB to RS232 (DOM port) dongle
което ще рече адаптор от USB към COM port !!!
даже в нета намерих datasheet на такъв чип направен специално за адаптер от USB към COM порт
няма да се занимавам да го правя защото чипае много малък и е по лесно да си го купя готово вместо да търся елементи и да правя платка
и така за ТРАНСМИТЕРА;
трябва ми схема на трансмитер който да се свърже към клавиатурата и с инфрачервен диод да предава на трансмитера който е на комп и да работи като клавиатура (е ще се настрои и със софтуера допълнително ако е нужно)
значи PS2 конектора на клавиатурата имаще май 5 крачета
по 4 от кабелите май се предаваха сигналите към комп.
клавиатурата има около 102 бутона (стандартната клавиатура)
и ще трябва такъв чип на 38 килохерца май бяха стандартните
освен това имам един стар IRDA USB порт който е предавател-приемник и го ползвах за телефона да си прехвърлям
той може би също може да се ползва но друг е въпроса с намирането на драйвери след като един приятел ми счупи диска с по горните
и така ако някой знае такъв чип който ще свърши работа или може да предложи готова схема -ще съм много благодарен

Exclamation Arrow Подобни писания без главни букви и изречения в "телеграфен стил" във форума не се толерират Exclamation И не е нужно след всяка втора дума да продължаваш на нов ред Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gvdgvdgvd
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 18, 2009 22:02    Заглавие: Отговорете с цитат

намерих нещо но незнам дали ще стсане пише че има 2000 командии че май става за клавиатура
помощ за схема Sad
и как да го свържа със инфрачервения диод
аа то в самия чип има keyboard driver decoder
които се свързва с 8 пина от 9 до 17
който разбира как може да стане -> Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 18, 2009 22:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Ти какво си мислиш,че това червеното го пишем ей така,щото си нямаме друга работа ли? Twisted Evil Evil or Very Mad
Айде катинар Exclamation Evil or Very Mad
Ще пишем и ще бришем така дорде се научим и дорде благоволим да прочетем правилата Exclamation
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети