| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Carl_Cox Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 22, 2009 17:38 Заглавие: сваляне на сайт? |
|
|
Някой да е свалял цял сайт?например искам да сваля www.datasheetcatalog.net и да си го запиша на един ДВД диск за да мога да го ползвам когато нямам достъп до интернет.пробвах тука със няколко програми но стига до някви килобайти и спира(не сваля никакви .pdf) Да не би самите сайтове да са защитени по някакъв начин?
Много се извинявам май темата не е за този раздел  _________________ Не може нации които се напиват с бира да дават акъл на нации които изтрезняват с бира |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Boiko Опитен потребител

Регистриран на: 01 Апр 2004 Мнения: 547 Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426
|
Пуснато на: Нед Фев 22, 2009 18:12 Заглавие: Re: сваляне на сайт? |
|
|
| Carl_Cox написа: | | ... и да си го запиша на един ДВД диск за да мога да го ползвам когато нямам достъп до интернет... |
Добре е да се освободиш от "Габровски синдром" и да си плащаш за достъп, който те удовлетворява. Що се отнася до свалянето, не бъди наивен. Ако покриеш улиците на Габрово с ДВД-та, пак няма да ти стигнат за информацията, която има в http://www.datasheetcatalog.net/ . Желая ти успех, но определено в други начинания. _________________ НБС-СЕБТ http://www.nbs-set.com/
http://tvbonel.alle.bg |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 22, 2009 18:34 Заглавие: |
|
|
Практически всеки голям сайт днес е защитен от 'цялостно' сваляне.
Проблема не е, че някой налуден потребител ще реши да изтегли 100 гигабайта и да си ги 'запише' някъде а че китайците и руснаците нямат никакви скрупули срещу това да свалят целия datasheetcatalog.com - да направят примерно detashetcatalog.com - и да правят кинти от Гугъл реклами на гърба на екипа, който прави и поддържа софтуера зад 'оригинала' |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 22, 2009 19:24 Заглавие: |
|
|
По принцип -Teleport Pro&Ultra или HTTRACK
но специално за този сайт няма да стане номера.
Не ти и трябва.
Ако ти трябват само конкретни дейташийти,които често ти се налагат-свали си ги на твърдия диск и си ги ползвай. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 22, 2009 23:05 Заглавие: |
|
|
Иска да свали целия интернет  |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
|
|
 |
no money Опитен потребител

Регистриран на: 02 Яну 2006 Мнения: 198 Местожителство: Бургас/Созопол
|
Пуснато на: Пон Фев 23, 2009 1:41 Заглавие: |
|
|
Аз съм свалял по-малки сайтове с повечко .pdf-и с WebCopier , иначе е безмислено за това, което искаш. _________________ Времето е най-ценният ни ресурс, защото е единственият който не може да възстановим. |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 23, 2009 2:02 Заглавие: |
|
|
Поогледай колко линкове има под един линк, т.е с какъв порядък се разклонява 'дървото'. Сметни горе долу колко PDF-а са. Предполагам 6 цифрено число. След това мислиш:
1. Искаш да свалиш каталозите на 20-тина сериозни производителя .... вероятно стотици хиляди PDF-и.
2. Ако затрупаш сървъра със заявки вероятно ще ти блокират IP-то. На сериозните информационни сайтове тези програмки са им 'любимите'. Да не стане така че да видиш сайта за последно.
3. Как точно смяташ да поддържаш инфото актуално? Ще сваляш сайта всеки месец по веднъж ли?
4. От 1. и 2. --> ако програмката има опция за изчакване между заявките ще трябва да я включиш за да не те усетят че сваляш на ред.
5. От 1. и 4. --> сметни колко време ще ти трябва. И това ако предположим че имаш място на диска.
6. От 3. и 5. --> сериозно ли мислиш че ще се справиш с начинанието? И какъв е смисъла? Не мислиш ли че ако имаше смисъл вероятно щяха да предложат целите каталози на по един файл за сваляне?
Една идея в случай че не ти трябват всички а само някой. Инсталирай още един браузър. Файърфокс, Опера, който си избереш. Пусни кеша на макс и пробвай дали вече прегледани от теб PDF-и ще бъдат запомнени от браузъра (т.е. и без интернет да ги показва). Но и в случая губиш актуалността на инфото. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 23, 2009 13:22 Заглавие: |
|
|
| И е така ,и не е така.Аз преди време смъкнах от някой руски сайтове бая PDF .За мен си ,не да продавам DVD та.Не че не съм имал нет ,а защото много по бързо ми излиза някоя схема примерно.Отколкото да чакам да ми се зареди или пак да ровя като луд в сайтовете.Така че имаше полза че смъквах колкото се може по вече схеми.То че вече са стари е друг въпрос но за тогава когато се занимавах с ТВ та определено ми беше от полза.Иначе и те са хитри от време на време ме отрязваха заради IP то .Но сега ще ме хванат за оная работа като съм с динамично IP.. |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 23, 2009 16:41 Заглавие: |
|
|
| mitcd написа: | | Но сега ще ме хванат за оная работа като съм с динамично IP.. |
Не се хващай на бас. Има си начини. Ти да не мислиш, че програмистите пасат трева?
Единствения начин да свалиш такъв сайт, без да те 'хванат' и баннат, е ако имаш на разположение множество компютри роби, на различни места. Това най-често означава да си хакер, и да си проникнал в десетки, стотици или хиляди компютри на тъпи потребители. Въпросните компютри се 'зомбират' със специален софтуер, и извършват желаното действие под носа на нищо неподозиращите им собственици.
Тази техника обикновено се ползва, за да се праща спам, защото на мейлърите им идва много трудно да 'блокират' по IP, когато IP-тата са десетки хиляди и са по цял свят. _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
|