Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

сваляне на сайт?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Carl_Cox
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Gabrovo

МнениеПуснато на: Нед Фев 22, 2009 17:38    Заглавие: сваляне на сайт? Отговорете с цитат

Някой да е свалял цял сайт?например искам да сваля www.datasheetcatalog.net и да си го запиша на един ДВД диск за да мога да го ползвам когато нямам достъп до интернет.пробвах тука със няколко програми но стига до някви килобайти и спира(не сваля никакви .pdf) Да не би самите сайтове да са защитени по някакъв начин?

Много се извинявам май темата не е за този раздел Embarassed
Boiko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426

МнениеПуснато на: Нед Фев 22, 2009 18:12    Заглавие: Re: сваляне на сайт? Отговорете с цитат

Carl_Cox написа:
... и да си го запиша на един ДВД диск за да мога да го ползвам когато нямам достъп до интернет...

Добре е да се освободиш от "Габровски синдром" и да си плащаш за достъп, който те удовлетворява. Що се отнася до свалянето, не бъди наивен. Ако покриеш улиците на Габрово с ДВД-та, пак няма да ти стигнат за информацията, която има в http://www.datasheetcatalog.net/ . Желая ти успех, но определено в други начинания.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Фев 22, 2009 18:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Практически всеки голям сайт днес е защитен от 'цялостно' сваляне.

Проблема не е, че някой налуден потребител ще реши да изтегли 100 гигабайта и да си ги 'запише' някъде Smile Smile а че китайците и руснаците нямат никакви скрупули срещу това да свалят целия datasheetcatalog.com - да направят примерно detashetcatalog.com Smile - и да правят кинти от Гугъл реклами на гърба на екипа, който прави и поддържа софтуера зад 'оригинала'
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 22, 2009 19:24    Заглавие: Отговорете с цитат

По принцип -Teleport Pro&Ultra или HTTRACK
но специално за този сайт няма да стане номера.
Не ти и трябва.
Ако ти трябват само конкретни дейташийти,които често ти се налагат-свали си ги на твърдия диск и си ги ползвай.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Нед Фев 22, 2009 23:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Иска да свали целия интернет Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 22, 2009 23:15    Заглавие: Отговорете с цитат

...И аз искам.. , безуспешно засега Smile

http://www.download.bg/index.php?cls=program&id=27291
Върнете се в началото
no money
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас/Созопол

МнениеПуснато на: Пон Фев 23, 2009 1:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм свалял по-малки сайтове с повечко .pdf-и с WebCopier , иначе е безмислено за това, което искаш.
joda
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 23, 2009 2:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Поогледай колко линкове има под един линк, т.е с какъв порядък се разклонява 'дървото'. Сметни горе долу колко PDF-а са. Предполагам 6 цифрено число. След това мислиш:

1. Искаш да свалиш каталозите на 20-тина сериозни производителя .... вероятно стотици хиляди PDF-и.
2. Ако затрупаш сървъра със заявки вероятно ще ти блокират IP-то. На сериозните информационни сайтове тези програмки са им 'любимите'. Да не стане така че да видиш сайта за последно.
3. Как точно смяташ да поддържаш инфото актуално? Ще сваляш сайта всеки месец по веднъж ли?
4. От 1. и 2. --> ако програмката има опция за изчакване между заявките ще трябва да я включиш за да не те усетят че сваляш на ред.
5. От 1. и 4. --> сметни колко време ще ти трябва. И това ако предположим че имаш място на диска.
6. От 3. и 5. --> сериозно ли мислиш че ще се справиш с начинанието? И какъв е смисъла? Не мислиш ли че ако имаше смисъл вероятно щяха да предложат целите каталози на по един файл за сваляне?

Една идея в случай че не ти трябват всички а само някой. Инсталирай още един браузър. Файърфокс, Опера, който си избереш. Пусни кеша на макс и пробвай дали вече прегледани от теб PDF-и ще бъдат запомнени от браузъра (т.е. и без интернет да ги показва). Но и в случая губиш актуалността на инфото.
mitcd
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: BG

МнениеПуснато на: Пон Фев 23, 2009 13:22    Заглавие: Отговорете с цитат

И е така ,и не е така.Аз преди време смъкнах от някой руски сайтове бая PDF .За мен си ,не да продавам DVD та.Не че не съм имал нет ,а защото много по бързо ми излиза някоя схема примерно.Отколкото да чакам да ми се зареди или пак да ровя като луд в сайтовете.Така че имаше полза че смъквах колкото се може по вече схеми.То че вече са стари е друг въпрос но за тогава когато се занимавах с ТВ та определено ми беше от полза.Иначе и те са хитри от време на време ме отрязваха заради IP то .Но сега ще ме хванат за оная работа като съм с динамично IP..
Върнете се в началото
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 23, 2009 16:41    Заглавие: Отговорете с цитат

mitcd написа:
Но сега ще ме хванат за оная работа като съм с динамично IP..

Не се хващай на бас. Има си начини. Ти да не мислиш, че програмистите пасат трева? Smile

Единствения начин да свалиш такъв сайт, без да те 'хванат' и баннат, е ако имаш на разположение множество компютри роби, на различни места. Това най-често означава да си хакер, и да си проникнал в десетки, стотици или хиляди компютри на тъпи потребители. Въпросните компютри се 'зомбират' със специален софтуер, и извършват желаното действие под носа на нищо неподозиращите им собственици.

Тази техника обикновено се ползва, за да се праща спам, защото на мейлърите им идва много трудно да 'блокират' по IP, когато IP-тата са десетки хиляди и са по цял свят.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети