| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 18:49 Заглавие: Лесно ли се сменя IMEI на мобилен телефон? |
|
|
Само да не ме разберете погрешно: не искам аз да сменям. Просто телефона ми не по мое желание е преминал в чужда собственост. Та искам да знам след като съм написал "жалба", или както там му казват, в МВР-то, дали има шанс да се "засече" по IMEI, ако новия "собственик" рече да се обажда с него? Абе още ме е яд, та затова пиша, не че някой може да ме успокои или да ми даде надежда. Та в тая връзка, ако не и е тук мястото на темата нека се мести в "Общи" или да се зачиства... _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 19:57 Заглавие: |
|
|
Доколкото знам на масовите SIEMENS например като качиш наново софтуер от друг телефон се сменя и IMEI  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 20:16 Заглавие: Re: Лесно ли се сменя IMEI на мобилен телефон? |
|
|
| ivankrivodol написа: | | след като съм написал "жалба", или както там му казват, в МВР-то, дали има шанс да се "засече" по IMEI, ако новия "собственик" рече да се обажда с него? |
Жалбата ти вероятно утре сутрин някой служител на Народната Милиция ще си я подложи под кафето да не му цапа бюрото или ще си изтрие ръчичките след закуска с баничка.
Разрешения за подобно проследяване се издават изключително трудно и рядко-процедурата е тромава и бавна и в 99% от случаите отговора на молбата е отрицателен.
Преди година на майка ми и откраднаха телефон-седя с неговата си карта включен 3 седмици,като и се говореше по нея.Прима-не съм си правил и труда да се обаждам да я спират-нека и опаткат поне минутите да не стават зян.
Та така-изводите си ги прави сам.
Точенето на вода от синия кран на чешмата-също. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Ba4oKiRo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 20:24 Заглавие: |
|
|
Що се отнася , дали може да се смени имейа , зависи от модела , при Нокийте е доста трудно , за разлика от Самсунг например ит.н, тоест не е невъзможно ,но в много държави е забранено и подсъдимо. .И понеже и аз имах подобен случай преди време- откраднаха на детето телефончето, та... процедурата по проследяване се оказа доста тромава.
След като се подаде жалба , минава около месец време за да се издаде разпореждане / май от прокуратурата ако не се лъжа/за проследяване от операторите.През следвашия месец се засичат всички номера от които се провеждат обаждания с търсения телефон, и ако номерът е на договор , се търси собственика , но , ако е на валчер, нищо.Вивател вече въведе регистриране на предплатените сим карти, т.е и там се знае собственика на номера който го ползва.
В моя случай телефончето бе засичано само с карти на валчер, и не се намери, но пък след време дойде за ремонт.
Успех . |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 20:27 Заглавие: |
|
|
То че ще е от синьото кранче, от него ще е Иначе е SE G502. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 20:31 Заглавие: |
|
|
| Ba4oKiRo написа: | | май от прокуратурата ако не се лъжа |
Жалбата се подава в градското РПУ,а разпореждането идва от областното РДВР.Демек за тук дойде от РДВР-Пловдив. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 21:12 Заглавие: |
|
|
За телефон с цена 200лв. няма да си мръднат и пръста , гаранция ! |
|
|
 |
Ba4oKiRo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 23:33 Заглавие: |
|
|
Е ,не отчайвайте ivankrivodol предварително, мойто беше Сименс Ц55 и въпреки това бе изпълнена процедурата по издирването,малшанс бе,че се ползваше с карти на валчер ,чийто собственик не може да се установи.Виватвл първи въведоха регистрирането на предплатените сим ,очаква се това да направят и другите 2 оператора.А знаете ли как беше решен проблема с откраднат GSM примерно в Южна Африка преди 10 години, когато тук имаше само мобифони?Оператора блокираше всички изходящи и входящи обаждания на откраднатия GSM засичайки го по imei , единствено можеше да се набере 112.
За съжаление тук това го няма. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 23:44 Заглавие: |
|
|
| То като е с предплатена карта, на която не се знае кой е собственик, може да поразгледат номерата, с които е говорил и между тях може да се окаже абонат на договор. Биха могли да "го попитат" кой е собственика на еди кой си номер, с който си говорил еди кога си, но е още по-тромаво и невероятно да бъде направено. Пък и не се знае законно ли е да се иска такава информация от трети лица. |
|
|
 |
|