Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Лесно ли се сменя IMEI на мобилен телефон?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 25, 2009 18:49    Заглавие: Лесно ли се сменя IMEI на мобилен телефон? Отговорете с цитат

Само да не ме разберете погрешно: не искам аз да сменям. Просто телефона ми не по мое желание е преминал в чужда собственост. Та искам да знам след като съм написал "жалба", или както там му казват, в МВР-то, дали има шанс да се "засече" по IMEI, ако новия "собственик" рече да се обажда с него? Абе още ме е яд, та затова пиша, не че някой може да ме успокои или да ми даде надежда. Та в тая връзка, ако не и е тук мястото на темата нека се мести в "Общи" или да се зачиства...
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Сря Фев 25, 2009 19:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Различно при различните модели. Кой ще напише твоя?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Сря Фев 25, 2009 19:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Доколкото знам на масовите SIEMENS например като качиш наново софтуер от друг телефон се сменя и IMEI Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 25, 2009 20:16    Заглавие: Re: Лесно ли се сменя IMEI на мобилен телефон? Отговорете с цитат

ivankrivodol написа:
след като съм написал "жалба", или както там му казват, в МВР-то, дали има шанс да се "засече" по IMEI, ако новия "собственик" рече да се обажда с него?

Жалбата ти вероятно утре сутрин някой служител на Народната Милиция ще си я подложи под кафето да не му цапа бюрото или ще си изтрие ръчичките след закуска с баничка.
Разрешения за подобно проследяване се издават изключително трудно и рядко-процедурата е тромава и бавна и в 99% от случаите отговора на молбата е отрицателен.
Преди година на майка ми и откраднаха телефон-седя с неговата си карта включен 3 седмици,като и се говореше по нея.Прима-не съм си правил и труда да се обаждам да я спират-нека и опаткат поне минутите да не стават зян.
Та така-изводите си ги прави сам.
Точенето на вода от синия кран на чешмата-също.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Ba4oKiRo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: BG

МнениеПуснато на: Сря Фев 25, 2009 20:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Що се отнася , дали може да се смени имейа , зависи от модела , при Нокийте е доста трудно , за разлика от Самсунг например ит.н, тоест не е невъзможно ,но в много държави е забранено и подсъдимо. .И понеже и аз имах подобен случай преди време- откраднаха на детето телефончето, та... процедурата по проследяване се оказа доста тромава.
След като се подаде жалба , минава около месец време за да се издаде разпореждане / май от прокуратурата ако не се лъжа/за проследяване от операторите.През следвашия месец се засичат всички номера от които се провеждат обаждания с търсения телефон, и ако номерът е на договор , се търси собственика , но , ако е на валчер, нищо.Вивател вече въведе регистриране на предплатените сим карти, т.е и там се знае собственика на номера който го ползва.
В моя случай телефончето бе засичано само с карти на валчер, и не се намери, но пък след време дойде за ремонт.
Успех .
Върнете се в началото
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 25, 2009 20:27    Заглавие: Отговорете с цитат

То че ще е от синьото кранче, от него ще е Crying or Very sad Иначе е SE G502.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 25, 2009 20:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Ba4oKiRo написа:
май от прокуратурата ако не се лъжа

Жалбата се подава в градското РПУ,а разпореждането идва от областното РДВР.Демек за тук дойде от РДВР-Пловдив.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 25, 2009 21:12    Заглавие: Отговорете с цитат

За телефон с цена 200лв. няма да си мръднат и пръста , гаранция Wink !
Върнете се в началото
Ba4oKiRo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: BG

МнениеПуснато на: Сря Фев 25, 2009 23:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Е ,не отчайвайте ivankrivodol предварително, мойто беше Сименс Ц55 и въпреки това бе изпълнена процедурата по издирването,малшанс бе,че се ползваше с карти на валчер ,чийто собственик не може да се установи.Виватвл първи въведоха регистрирането на предплатените сим ,очаква се това да направят и другите 2 оператора.А знаете ли как беше решен проблема с откраднат GSM примерно в Южна Африка преди 10 години, когато тук имаше само мобифони?Оператора блокираше всички изходящи и входящи обаждания на откраднатия GSM засичайки го по imei , единствено можеше да се набере 112.
За съжаление тук това го няма.
Върнете се в началото
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Сря Фев 25, 2009 23:44    Заглавие: Отговорете с цитат

То като е с предплатена карта, на която не се знае кой е собственик, може да поразгледат номерата, с които е говорил и между тях може да се окаже абонат на договор. Биха могли да "го попитат" кой е собственика на еди кой си номер, с който си говорил еди кога си, но е още по-тромаво и невероятно да бъде направено. Пък и не се знае законно ли е да се иска такава информация от трети лица.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети