Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Sharp 21BN1 код за универсално дистанционно ?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vladebj
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 13, 2009 19:56    Заглавие: Sharp 21BN1 код за универсално дистанционно ? Отговорете с цитат

Здравейте,

Доста се порових из форумите и из нет-а, но никаде неоткрих код за универсално дистанционно за Sharp 21BN1. Интересното е, че за този модел от повечето такива търсачки ми излиза, че 21BN1 е модел на SANYO. Погледнах и в инструкцията на модератора за универсалните дистанционни, но и там не открих нищо. Със сигурност телевизорът е SHARP, понеже имам инсталационната книжка пред мен, но и в нея не е описан кой е кода за универсално дистанционно. Моля, ако някои е открил кой е кода за универсално дистанционно на този модел да ми пише !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 13, 2009 20:14    Заглавие: Re: Sharp 21BN1 код за универсално дистанционно ? Отговорете с цитат

vladebj написа:
.... понеже имам инсталационната книжка пред мен, но и в нея не е описан кой е кода за универсално дистанционно. ....

Универсални дистанционни има невъобразимо множество.
Кодовете към всяко едно от тях са различни.
Производителя на техниката е окомплектовал телевизора със съответстващото му дистанционно, което в случая е G1069PESA.

Никой не е в състояние да ти даде смислен отговор на така поставен въпрос без да е ясно какво е ТВОЕТО универсално с което си решил да действаш.
При тази марка обаче почти всички кодове за нея на универсалния пулт (от книжката към дистанционното) би трябвало да изпълняват общите елементарни команди - вкл./изключване, цифри, програми+/-, рег. на звук +/-.
Като пълен функционален заместител може да бъде ползвано FRC5183.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vladebj
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 13, 2009 20:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Универсалното дистанционно което имам е URC22B

Има ли начин да се програмира за този телевизор ?
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 13, 2009 20:22    Заглавие: Re: Sharp 21BN1 код за универсално дистанционно ? Отговорете с цитат

Да, има начин:
RC написа:
...При тази марка обаче почти всички кодове за нея на универсалния пулт (от книжката към дистанционното) би трябвало да изпълняват общите елементарни команди - вкл./изключване, цифри, програми+/-, рег. на звук +/-.....

НО, при универсалните рядко се постига ПЪЛНА функционалност (присъствието на ВСИЧКИ команди от оригиналния пулт) освен при елементарни пултове, а случая не е такъв.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vladebj
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 13, 2009 20:30    Заглавие: Отговорете с цитат

за съжаление няма инструкция за това универално дистанционно как да се настрои да търси...

в инструкцията пише да се натисне SET + TV1 и да се въведе кода на телевизора. Прегледах цялата книжка за телевизора, но неоткрих никаде този код !

Знаеш ли как да го настроя ?
Върнете се в началото
G_ANEV
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пет Мар 13, 2009 21:18    Заглавие: дистанционно Отговорете с цитат

RC ти написа какво да си купиш .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Мар 13, 2009 21:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Прегледах цялата книжка за телевизора, но неоткрих никаде този код !

и
Цитат:
Доста се порових из форумите и из нет-а, но никаде неоткрих код за универсално дистанционно за Sharp

Ако беше пуснал една търсачка с думите URC22 manual щеше да го намериш и то даже в този форум ,то само с ровене не става -иска и а...л !
Кодовете за Sharp са на 11 страница ,общо 8 ,пробваш и който стане !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети