| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
noTHD Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 15:36 Заглавие: Цветомузиката на МК |
|
|
Имам проблем с подкарването на тази УЖАСНА схема.Всички части са нови и измерени с мултицет преди да се запоят,дори и кондензаторите са мерени.Но като я пусна просто нищо не става,нито нищо гори,нито лампите светят.Точката със 2.5В от схемата си е точна,волтажа е точно толкова.Окъсявам колектора и емитера на транзисторите-пак нищо.Окъсявам краче 7 и 8 на интегралата - пак нищо.Меря краче 4 и маса на интегралата има си ги 5-те волта захранване.Изключвам и меря пак тиристорите-здрави са.
катод -гейт - няколко ома
катод -анод и гейт анод - безкрайност.Поне аз знам,че така са здрави.
При мен особенното е друго,трафчето ми не пасва за тази платка,намерил съм си началата и крайщата на трафа и съм го свързал с мост за да стане схемата и заради това премествам и емитерите на транзисторите в другата точка на греца и мисля че пак трябва да работи.Ето разликите в схемите:
http://store4.data.bg/powerr/Color_shema.JPG това е промяната
а оригинала си е тук: http://www.constructor.bg/mk/Color_main.htm |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Carl_Cox Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 16:30 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | намерил съм си началата и крайщата на трафа и съм го свързал с мост за да стане схемата |
аз нищо не разбрах _________________ Не може нации които се напиват с бира да дават акъл на нации които изтрезняват с бира |
|
|
 |
Екатерин Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 16:45 Заглавие: |
|
|
Схемата, меко казно малко си пообъркал.
Ако червените линии са промените които си направил, няма нищо да стане. Подаваш 220~ на едното рамо на греца обаче а другия карй според промените ти виси. Ако пробваш и него да подадеш някъде вече ще гръмне. |
|
|
 |
noTHD Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 17:32 Заглавие: |
|
|
Carl_Cox, по принцип трябва да свържеш края на първичната с началото на вторничната в тая схема и предварително трябва да ги намериш,така че от началото на първичната до края на вторичната да имаш 220 + 9 волта а не 220 - 9 В.
Екатерин, А екатрин май ти нещо не си разбрал промените,греца не виси,ако висеше нямаше да имам 5Волта на интегралата,греца си работи и след стабилизатора си имам колкото трябва.Аз не режа нищо по греца,просто премествам пистата с емитерите на транзисторите от едното рамо на греца на другото,а иначе тои греца и 2-те му рамена са си свързани кадето трябва.Червеният хикс е само за пистата на емитерите на транзисторите , т.е преди точката на греца ,а не за цялата линия. |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
|
|
 |
noTHD Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 21:36 Заглавие: |
|
|
абе вие май за малоумен ме взехте,тази тема я четох 200 пъти преди да пусна моята знам как да определя как да е вързан трафа.Ако вържа първичната с другия край на вторичната между НАЧАЛТО на първичната и на КРАЯ на вторичната ще стане,220 - 9 В а сега ми е 220 + 9 а то точно така трябва да е ,така,че моста на трафа е верен.
А колкото до емитерите на транзисторите,защо ги местя:защото при мен трафа е различно вързан (но все пак правилно).Тази писта трябва да е вързана на края на вторичната която пък да е вързана за края на пъвричната.По оригинал това е така и без да местиш нищо,но при мен с този различен траф трябва да я преместя за да се получи така.Иначе в моя случей ако не я преместя става така,че емитера е вързан само на края на първичната и толкова без вторичната , ако се загледаш в схемата ще го забележиш.
Как ще обърна поляритет от точка с променлив ток не ми е ясно само.А и Uce на транзисторите ми е 6.3В ,какви обратни полярности? |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 21:58 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | тази тема я четох 200 пъти |
Още 200 !!! |
|