Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Удължаване кабел на LCD дисплей
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
yvan
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 18, 2009 14:01    Заглавие: Удължаване кабел на LCD дисплей Отговорете с цитат

Искам да попитам дали е възможно да се удължи кабела за LCD дисплея на еееpc 901.За 30,40 см става въпрос.Искам да го монтирам в колата,но трябва да са разделени дисплея от пц-то.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Съб Апр 18, 2009 14:48    Заглавие: Re: Удължаване кабел на LCD дисплей Отговорете с цитат

T.e. буквално искаш да го разделиш?Попринцип за тази дължина която искаш не би трябвало да има какъвто и да е проблем ако го направиш с читави ширмовани кабели...С какъв кабел е оригинално свързано вътре?Лента или с обикновени?
yvan
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 18, 2009 14:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами още не съм го отварял,но по ревютата на които съм го гледал разглобен се вижда че е с ''обикновен''.Значи има шанс да стане?Ще пробвам в най-скоро.
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 18, 2009 15:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами той там е обикновен но е с мноого малка дължина.. Но при увеличаване то й може да излязат смущения ако не е екраниран добре така, че не го подценявай като проблем..Ако мислиш че няма да се справиш се обърни към съответните фирми/хора който могат или просто го направи внимателно и лека полека и ще стане!Успех.
yvan
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 18, 2009 15:27    Заглавие: Отговорете с цитат

А дали не мога да ползвам някакъв vga кабел от монитор, има си екранировка и филтър?
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 18, 2009 16:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако ти стигат жилата можеш но недей полва от най-евтините кабели (имам предвит от тия по 3 лева) който са много жила с обща екранировка..Вземи някой по-читав но мисля, че по скъпо ще излезе от колкото да си купиш отделно екраниран кабел .... .Колко жици отиват до там>??
joro66
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Съб Апр 18, 2009 19:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Един съвет: недей да режеш оригиналните кабели а си намери същите букси като на лаптопчето и си го направи като удължител. Така ще имаш възможност лесно да го върнеш в оригиналния вид. А и не е трудно да си направиш многожилен ширмован кабел - аз съм си правил - намираш си N на брои тънки многожилни кабелчета, увиваш ги в сноп, пускаш един едножилен гол проводник заедно с тях и това всичко го увиваш със станиол за печене на пиле, предварително нарязан на лента от 2,5-3 см. широчина. После идва трудната част - всичко това да се навре в термошлаух и д после да се нагрее. Ползвал съм този метод за 15 жилен кабел - работи без проблеми.
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 18, 2009 19:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами те евтините ВГА кабели са така... идеята беше да са стандартни екранирани кабели тънки за всеки....
joro66
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Съб Апр 18, 2009 20:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Към дисплея мисля че не вървят RGB сигнали. Не мисля, ами съм сигурен. Там е най-вероятно цифров сигнал. Така че няколко кабела в един екран ще ти свърши работа. Наистина, най-доброто е всеки да е екраниран за себе си, но ще се получи доста обемисто нещо.

П.П. ако проводниците са под 10, примерно, си късметлия Smile
yvan
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 18, 2009 21:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами лесната част мина с разглобяването и рязането на кабелите.Те всъщност са 13 сини и 1 червен тънки като косъм и с оплетка на всеки кабел освен това всички бяха омотани с някаква армировка.След празниците ше търся подходящи кабели и ще пиша какво е станало.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети