| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
yvan Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 14:01 Заглавие: Удължаване кабел на LCD дисплей |
|
|
| Искам да попитам дали е възможно да се удължи кабела за LCD дисплея на еееpc 901.За 30,40 см става въпрос.Искам да го монтирам в колата,но трябва да са разделени дисплея от пц-то. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 14:48 Заглавие: Re: Удължаване кабел на LCD дисплей |
|
|
T.e. буквално искаш да го разделиш?Попринцип за тази дължина която искаш не би трябвало да има какъвто и да е проблем ако го направиш с читави ширмовани кабели...С какъв кабел е оригинално свързано вътре?Лента или с обикновени? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
yvan Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 14:57 Заглавие: |
|
|
| Ами още не съм го отварял,но по ревютата на които съм го гледал разглобен се вижда че е с ''обикновен''.Значи има шанс да стане?Ще пробвам в най-скоро. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 15:00 Заглавие: |
|
|
Ами той там е обикновен но е с мноого малка дължина.. Но при увеличаване то й може да излязат смущения ако не е екраниран добре така, че не го подценявай като проблем..Ако мислиш че няма да се справиш се обърни към съответните фирми/хора който могат или просто го направи внимателно и лека полека и ще стане!Успех. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
yvan Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 15:27 Заглавие: |
|
|
| А дали не мога да ползвам някакъв vga кабел от монитор, има си екранировка и филтър? |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 16:47 Заглавие: |
|
|
Ако ти стигат жилата можеш но недей полва от най-евтините кабели (имам предвит от тия по 3 лева) който са много жила с обща екранировка..Вземи някой по-читав но мисля, че по скъпо ще излезе от колкото да си купиш отделно екраниран кабел .... .Колко жици отиват до там>?? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
joro66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 19:01 Заглавие: |
|
|
Един съвет: недей да режеш оригиналните кабели а си намери същите букси като на лаптопчето и си го направи като удължител. Така ще имаш възможност лесно да го върнеш в оригиналния вид. А и не е трудно да си направиш многожилен ширмован кабел - аз съм си правил - намираш си N на брои тънки многожилни кабелчета, увиваш ги в сноп, пускаш един едножилен гол проводник заедно с тях и това всичко го увиваш със станиол за печене на пиле, предварително нарязан на лента от 2,5-3 см. широчина. После идва трудната част - всичко това да се навре в термошлаух и д после да се нагрее. Ползвал съм този метод за 15 жилен кабел - работи без проблеми. _________________ Висшето образование и алкохола на никого не прощават. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 19:23 Заглавие: |
|
|
Ами те евтините ВГА кабели са така... идеята беше да са стандартни екранирани кабели тънки за всеки.... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
joro66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 20:38 Заглавие: |
|
|
Към дисплея мисля че не вървят RGB сигнали. Не мисля, ами съм сигурен. Там е най-вероятно цифров сигнал. Така че няколко кабела в един екран ще ти свърши работа. Наистина, най-доброто е всеки да е екраниран за себе си, но ще се получи доста обемисто нещо.
П.П. ако проводниците са под 10, примерно, си късметлия  _________________ Висшето образование и алкохола на никого не прощават. |
|
|
 |
yvan Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 21:21 Заглавие: |
|
|
| Ами лесната част мина с разглобяването и рязането на кабелите.Те всъщност са 13 сини и 1 червен тънки като косъм и с оплетка на всеки кабел освен това всички бяха омотани с някаква армировка.След празниците ше търся подходящи кабели и ще пиша какво е станало. |
|
|
 |
|