Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с рутер и PPPoE

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Nimi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Май 03, 2009 2:13    Заглавие: Проблем с рутер и PPPoE Отговорете с цитат

Имам следния проблем с безжичния си рутер:

За интернет използвам комутируема PPPoE връзка.
Ако си закача кабела директно към компа и си настроя връзката няма никакви проблеми. Проблема се появява когато искам да ползвам нета и на още няколко компа през безжичния си рутер. Ако използвам жичен рутер няма проблеми.

За да бъда коректен проблема е засечен на един точно определен сайт. Не мога да тегля документите от сайта?! Неизвестно защо или по каква причина. За съжаление достъпа до сайта ми е необходим и ми се иска да реша проблема.

Тестовете съм ги правил с два безжични (ASUS WL520GC и Tenga W302R) и един жичен рутер (TP-LINK TL-R460).

Някои комшия има WiFi BTK ADSL и с него нямам проблеми с достъпа до сайта.

Ще се радвам ако получа някакъв съвет или идея къде може да е проблема. Настроиката на PPPoE връзката на трите рутера е по един и същ начин.

Последната промяна е направена от Nimi на Сря Май 06, 2009 20:45; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Пон Май 04, 2009 0:57    Заглавие: Re: Проблем с рутер и PPPoE Отговорете с цитат

Имаш ли настройка на MTU?Ако има по подразбиране е 1500 сложия на 1492 и пак пробвай!Обнови фирмуера от офицялния сайт!На кой доставчик си ?
Nimi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 04, 2009 8:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Рутера е ъпдейтнат до последния фирмуер. По подразбиране MTU си е 1492 в което се оказа и проблема Laughing
При MTU=1500 изчезнаха проблемите.

Благодарности за идеята... имам да черпя.

Мда... все повече и повече започна да ми харесва Tenda-та. Много възможности има.
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 04, 2009 12:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Като си на директен достъп без пппое.. по стандарт е 1500, а като си на пппое на 1492.Обаче при теб се получава обратното.. което говоро лошо за доставчика Smile Аз и без това се каня да ти звъня да се видим там имам няколко въпроса.. Smile
Nimi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 06, 2009 20:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Мда има някакъв проблем...
При 1500 тръгна посочения сайт но изчезнаха други... АБВ-то, Колибката и още някои поне за който аз знам.

Явно не е решен проблема окончателно. Срещаме се когато кажеш Wink
After_Dark
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Чет Май 07, 2009 7:21    Заглавие: Отговорете с цитат

TCP Optimizer при мен свърши хубава работа. Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 07, 2009 10:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Направи го на 1485 и пак виж
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети