| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 03, 2009 2:13 Заглавие: Проблем с рутер и PPPoE |
|
|
Имам следния проблем с безжичния си рутер:
За интернет използвам комутируема PPPoE връзка.
Ако си закача кабела директно към компа и си настроя връзката няма никакви проблеми. Проблема се появява когато искам да ползвам нета и на още няколко компа през безжичния си рутер. Ако използвам жичен рутер няма проблеми.
За да бъда коректен проблема е засечен на един точно определен сайт. Не мога да тегля документите от сайта?! Неизвестно защо или по каква причина. За съжаление достъпа до сайта ми е необходим и ми се иска да реша проблема.
Тестовете съм ги правил с два безжични (ASUS WL520GC и Tenga W302R) и един жичен рутер (TP-LINK TL-R460).
Някои комшия има WiFi BTK ADSL и с него нямам проблеми с достъпа до сайта.
Ще се радвам ако получа някакъв съвет или идея къде може да е проблема. Настроиката на PPPoE връзката на трите рутера е по един и същ начин. _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа.
Последната промяна е направена от Nimi на Сря Май 06, 2009 20:45; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Май 04, 2009 0:57 Заглавие: Re: Проблем с рутер и PPPoE |
|
|
Имаш ли настройка на MTU?Ако има по подразбиране е 1500 сложия на 1492 и пак пробвай!Обнови фирмуера от офицялния сайт!На кой доставчик си ? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 04, 2009 8:37 Заглавие: |
|
|
Рутера е ъпдейтнат до последния фирмуер. По подразбиране MTU си е 1492 в което се оказа и проблема
При MTU=1500 изчезнаха проблемите.
Благодарности за идеята... имам да черпя.
Мда... все повече и повече започна да ми харесва Tenda-та. Много възможности има. _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Май 04, 2009 12:21 Заглавие: |
|
|
Като си на директен достъп без пппое.. по стандарт е 1500, а като си на пппое на 1492.Обаче при теб се получава обратното.. което говоро лошо за доставчика Аз и без това се каня да ти звъня да се видим там имам няколко въпроса..  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 06, 2009 20:41 Заглавие: |
|
|
Мда има някакъв проблем...
При 1500 тръгна посочения сайт но изчезнаха други... АБВ-то, Колибката и още някои поне за който аз знам.
Явно не е решен проблема окончателно. Срещаме се когато кажеш  _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 07, 2009 7:21 Заглавие: |
|
|
TCP Optimizer при мен свърши хубава работа.  |
|