|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
SteveN Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 08, 2009 16:17 Заглавие: Помощ! Кой може да програмира flash RAM HY27US08121A, TSOP48 |
|
|
Колеги, моля за помощ!
Купих си китайски GPS Privileg 43FM, но го скапах софтуерно, и му повредих вградения Windows CE 5.0
В момента устройството пали, появява се основното меню, но не му работи тъч-скрийна, по тази причина нямам достъп до него, не мога да му разреша и комуникацията по USB, за да се оправя по софтуерен път.
Не виждам друг начин, освен да се препрограмира основната памет, която е HY27US08121A
Значи търся съдействие от някой спец ( срещу заплащане, разбира се!!!
Ако ми се даде някаква надежда за положителен резултат, съм склонен да закупя втори такъв GPS, от който да се вземе здравия фърмуеър. Цената му в момента е около 190-200 лв
Проблемите са два - първо - корпусът е TSOP48 ( стъпка 0.5 мм ), и вторият е, че трябва да се намери програматор, поддържащ тази 512 Mbit-ова NAND Flash памет.
Ще бъда благодарен, ако ми се предложи съдействие. Както казах - ще си платя за гяволука, стига цената да е в разумни граници. _________________ Питай и старило, и патило !!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 08, 2009 19:13 Заглавие: |
|
|
| Понеделник ще проверя колегите дали им поддържа програматора този чип ,аз имам преходник от ZIF цокъл TSSOP48 ,към нормален DIP48 ,ако става ще пиша . Нямат ли тези производители сайт с фърмуер за ъпгрейд ,може с него да стане ? |
|
|
 |
SteveN Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 09, 2009 10:49 Заглавие: |
|
|
Ами то туй чудо, като повечето китайски изделия, е някакво безименно изделие, даже и на платката няма някакъв разпознаваем от чичко Гугъл код...
Даже и Prvrleg.bg не си "признават", че го произвеждат, защото най-вероятно само са му лепнали марката на панела... _________________ Питай и старило, и патило !!! |
|
|
 |
Dido_I Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 10, 2009 23:14 Заглавие: |
|
|
| Здравей! Аз се занимавах с този проблем: от един НАНД чип информацията в 90% от случаите не може да се копира: технологията на тези чипове е такава, че два еднакви няма...ако все пак се хванеш да си копираш: прочети задължително флаша 2 пъти: със и без информацията за повредените блокове (т.нар "spare buffer") - даже и разваления флаш.Аз лично ги чета и записвам с jtag на друга платка , която не работи. Като ги прочетеш , сподели дъмпа: отвътре може да се извади доста инфо за това, как да ти се оправи проблема... |
|
|
 |
SteveN Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 15, 2009 10:59 Заглавие: |
|
|
Ами добре, че китайците пратиха софтуерче за оправяне на проблема, че нещата отиваха към кошчето за боклук...
Оказа се, че нещата могат да се оправят чрез "самопрограмиране" с този софт, качен на SD-карта.
Ураааа, вече отново си имам GPS !  _________________ Питай и старило, и патило !!! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 15, 2009 12:24 Заглавие: |
|
|
| Аз намерих програматор ,и ако няма особености ,като заключване на кода или други може да записваме такава ,ако се наложи де ! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|