Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помощ! Кой може да програмира flash RAM HY27US08121A, TSOP48

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
SteveN
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Май 08, 2009 16:17    Заглавие: Помощ! Кой може да програмира flash RAM HY27US08121A, TSOP48 Отговорете с цитат

Колеги, моля за помощ!
Купих си китайски GPS Privileg 43FM, но го скапах софтуерно, и му повредих вградения Windows CE 5.0
В момента устройството пали, появява се основното меню, но не му работи тъч-скрийна, по тази причина нямам достъп до него, не мога да му разреша и комуникацията по USB, за да се оправя по софтуерен път.
Не виждам друг начин, освен да се препрограмира основната памет, която е HY27US08121A
Значи търся съдействие от някой спец ( срещу заплащане, разбира се!!!
Ако ми се даде някаква надежда за положителен резултат, съм склонен да закупя втори такъв GPS, от който да се вземе здравия фърмуеър. Цената му в момента е около 190-200 лв
Проблемите са два - първо - корпусът е TSOP48 ( стъпка 0.5 мм ), и вторият е, че трябва да се намери програматор, поддържащ тази 512 Mbit-ова NAND Flash памет.

Ще бъда благодарен, ако ми се предложи съдействие. Както казах - ще си платя за гяволука, стига цената да е в разумни граници.
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Май 08, 2009 19:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Понеделник ще проверя колегите дали им поддържа програматора този чип ,аз имам преходник от ZIF цокъл TSSOP48 ,към нормален DIP48 ,ако става ще пиша . Нямат ли тези производители сайт с фърмуер за ъпгрейд ,може с него да стане ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
SteveN
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 09, 2009 10:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами то туй чудо, като повечето китайски изделия, е някакво безименно изделие, даже и на платката няма някакъв разпознаваем от чичко Гугъл код...
Даже и Prvrleg.bg не си "признават", че го произвеждат, защото най-вероятно само са му лепнали марката на панела...
Dido_I
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Russe

МнениеПуснато на: Нед Май 10, 2009 23:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей! Аз се занимавах с този проблем: от един НАНД чип информацията в 90% от случаите не може да се копира: технологията на тези чипове е такава, че два еднакви няма...ако все пак се хванеш да си копираш: прочети задължително флаша 2 пъти: със и без информацията за повредените блокове (т.нар "spare buffer") - даже и разваления флаш.Аз лично ги чета и записвам с jtag на друга платка , която не работи. Като ги прочетеш , сподели дъмпа: отвътре може да се извади доста инфо за това, как да ти се оправи проблема...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
SteveN
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 15, 2009 10:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами добре, че китайците пратиха софтуерче за оправяне на проблема, че нещата отиваха към кошчето за боклук...
Оказа се, че нещата могат да се оправят чрез "самопрограмиране" с този софт, качен на SD-карта.

Ураааа, вече отново си имам GPS ! Laughing
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Май 15, 2009 12:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз намерих програматор ,и ако няма особености ,като заключване на кода или други може да записваме такава ,ако се наложи де !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети