Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Пиезоелектрически кристал - въпрос
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 20, 2009 12:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз никъде във въпросния сайт не видях че става въпрос за излъчване на звукови вълни.Ако се късае със сигурност за такова излъчване вече бих бил по-склонен да ползваме този термин.Но поне от браузването ми из въпросния сайт и скромната информация там не останах с такова убеждение.Нито пък че въобще двете статии и методиките в тях се опират на едно и също явление.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Май 20, 2009 14:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Немския не ми е силния език ,но това мисля че го имаше най отгоре
Цитат:
Niedrig-intensiver gepulster Ultraschall
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 20, 2009 16:10    Заглавие: Отговорете с цитат

То има знаменца отляво-има и английски,но като цяло поне доколкото хвърлих бегъл поглед на сайта-много нахвърляни неща,много общи приказки(що е то ултразвук,10 гигахерци,докъде била стигнала науката ала бала) и нищо конкретно какво точно излъчва въпросния уред,някаква по-детайлна снимка на излъчвателя примерно или данни за него.
А и е нормално да е така-това е рекламен сайт чиято цел е да спродава,не да те учи на акъл как да си го направиш сам и да ти дават в ръцете занаята с който си изкарват хляба.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
member
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 20, 2009 17:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе ти нормален ли си.
Погледни тук - http://en.wikipedia.org/wiki/Low_intensity_pulsed_ultrasound

Researchers at the University of Alberta have used LIPUS to gently massage teeth roots and jawbones to cause growth or regrowth, and have grown new teeth. As of June 2006, a large device has been licensed by the Food and Drug Administration (FDA) and Health Canada for use by dentists. A smaller device that fits on braces has also been developed. In order to regrow teeth, the tooth root must be massaged by the LIPUS device for 20 minutes each day for 4 months. It has been approved by both Canadian and American regulatory bodies and a market-ready model is currently being prepared. LIPUS is expected to be commercially available before the end of 2009.

тук става въпрос за устройство за възстановяване на костна тъкан.
wikipedia никога не лъже. Освен това пише че заздздрявява костите и може да предпази стар човек от остеопороза.

А да не говорим че преди няколко дни питах госпожата по физика и тя каза че е възможно. Дори спомена че технологията я има в другите държави \ Германия, Франция \, но още не е въведена в България.

Аз лично съм писал на официалният сайт и ми отговориха че не се продава, но го дават под наем в Германия.

Но да се върнем на темата.
Лесно ли е да се направи такова нещо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 20, 2009 18:00    Заглавие: Отговорете с цитат

member написа:
wikipedia никога не лъже.

Тук се изцепи като чекия на мокър пясък.Точно википедия е възможно най-ненадеждния източник за специализирана информация.
Неслучайно във много сайтове и форуми в които се занимават с научни дискусии цитирането на википедия,като източник е изрично забранено,защото се смята за изключително ненадежден източник.

member написа:
Освен това пише че заздздрявява костите и може да предпази стар човек от остеопороза.

Какво пише в рекламни брошури или съмнителни сайтове слабо ме интересува.То и за космодиск и наколенките на доктор Ливайн пише такива работи,но това не значи че действат.

member написа:
преди няколко дни питах госпожата по физика и тя каза че е възможно.

Да,да-намерил си кой да питаш-тя госпожата ти по физика има познания по медицина точно толкоз колкото нашето магаре по астрофизика...

Въобще не ме интересуват разни рекламни писания и писания из съмнителни сайтове.Ако имаше достоверна информация от достатъчно медицински светила,подкрепена със достатъчно много тестове,описан принцип на действие,устройство на апарата,както и как чисто на биофизично/биохимично ниво действа този метод-вероятно бих се и съгласил.
Но така с реклами-няма да стане номера.

А след това ти обръщение темата приключва.
member написа:
Абе ти нормален ли си.

Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети